Kasvihuoneen asukit

Tänä vuonna esikasvatin uuteen kasvihuoneeseen kirsikkatomaattia, paprikaa, kurpitsaa, samettikukkaa sekä krassia. Saanut olen pelargonioita sekä yrttejä.

Kaupan paprikasta talteen otetut siemenet olivat odottaneet monen monituista vuotta tallessa ennen kuin pääsivät multiin ja kasvamaan nyt upo uudessa kasvihuoneessa. Nythän ne sitten antavat kaikkensa ja kasvavat yli odotusten.

Myös kirsikkatomaatti on tehnyt kiitettävän paljon kukkasia ja hedelmiäkin on jo alkanut ilmestyä.

Lisäksi kasvarissa kasvaa yrttejä joita on tullut kyllä vähemmän käytettyä. Laventelia laitoin jalkakylpyyn taannoin.

Pelargoniat ovat nauttineet kasvihuoneen lämmöstä ja ovat olleet oikea väripilkku ja tilan kaunistus ihanalla vaaleanpunaisen eri sävyillä. Myös pieni pelargonin pistokas intaantui ja alkoi tekemään kukkaa.

Krassin ja samettikukan siemeniä kasvatin niiden helppouden ja kauneuden tähden

Tykkään kaikenlaisesta testaamisesta. Tällä kertaa testaaminen kohdistui kurpitsaan. Kasvatin kymmenen tainta. Tila johon kurpitsantaimet ulkona laitoin oli liian pieni kaikille taimille ja totta puhuakseni se kyllä ylittyi siltikin vaikka siirsin kaksi tainta kasvihuoneeseen. Päätin kuitenkin testata näillä kahdella taimella kuinka ne kasvihuoneessa saisivat kasvuunsa oikein vauhtia. Ainoastaan siirto ulos ruukuissaan huoletti ettei vain ottaisi takkiinsa siitä. Kurpitsahan tottakai tykkäsi kasvihuoneessa elämisestä kovastikin. Huoleni ulos siirron suhteen oli kuitenkin turha sillä eivät ne olleet moksiskaan siitä. Nyt ovat paremmin vauhdissa kuin ulkona koko ajan kasvaneet. Toivon saavani näistä oikein kivan kokoisia kurpitsalyhtyjä aikanaan jos elää saavat. Ainakin tähän mennessä joka päivä on saanut ihastella huimaa kasvupyrähdystä mitä kurpitsat ottavat silmin nähden päivässäkin. Toki paljon vettä ja ravinteita kurpitsa tarvitsee kasvaakseen reippaasti.

Kuvat otettu aiemmin kesällä joten pitää pian päivittää tämänhetkinen tilanne.Terveiset kasvihuoneen lämmöstä
toivoo Marjut ja kasvihuoneen asukit 😍😎


Kommentit

Hyvin näyttävät kasvavan kaikki. Ihanan värinen pelargonia.
Tomaatissa tosi paljon kukkia ja vähän raakeleitakin.
Marjut M sanoi…
Kaikki kasvit ovat tykänneet kasvihuoneen lämmöstä kovasti. Automaattinen kattoluukku on ollut kyllä hyvä olemassa kun välillä meinaa paahtaa liiankin kuumaa. Tomaatit ovat kyllä intaantuneet tekemään kovasti kukkaa ja satoa tulee pikku hiljaa vähän kerrallaan tällä hetkellä. ☺️

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke