Puutarhasarjojen parissa fiilistellenNyt se iski, jälleen. Se tunne, kun vielä ei pääse pihalle kuopsuttelemaan, mutta haluaisi fiilistellä tulevaisuudessa siintävää kasvukautta. Nyt kaipaisin kovasti ahmittavakseni puutarhalehtiä, ohjelmia sekä podcasteja.


Olen kuunnellut jo Versoileva podcastia, josta saa hyvää, mielenkiintoista sekä ajankohtaista tietoa. Tällähetkellä siellä on puhuttu varhaisesta esikasvatuksesta, joka ainakin itseä on kiinnostanut kovasti keijunmekon kohdalla. Uusimmassa podcastissa saa neuvoja puutarhajätekompostin perustamiseen.
Tälläisia on mukava kuunnella, kun saa samalla uutta tietoa, mutta silti voi olla samaan aikaan vaikka lenkillä.
Itselläni on tapana säilyttää kaikki vanhat puutarhalehdet ja sitten selailla niitä vuosi toisensa perään. Eihän asiat siitä juuri vanhene vain välineet voivat vähän vuosien mittaa muuttua, kehittyä sekä kasvien kirjo laajentua. Silloin tällöin ostan uuden lehden marketista tai käyn lukemassa kirjastossa.
Nyt olisi kiva seurata myös jotain puutarhasarjaa. Googletin hieman, että mitä sarjoja olisi tarjolla. Ensimmäisenä silmiini osui Norjalainen puutarhaohjelma Iloa puutarhasta, jossa ollaan ajoittain aivan huiman kauniissa Norjalaisissa maisemissa. Tämä täytyy ottaa kyllä katsontaan jälleen tänäkin vuonna.
Puutarha.net palstalta löysin tietoa, että uusi Trädgårdstider (Puutarhaperjantai nimellä joskus tunnettu myös) alkaa 10.3.2019 klo 18.30. Siinä Pernilla Månsson Colt ja John Taylor hoitavat puutarhapuolen, Tareq Taylor kokkauksen ja Malin Persson sisustamisen. Tämä ohjelma on mielestäni paras, koska siitä välittyy sellainen ihana tunne.. fiilis, joka kuuluu kesään ja puutarhaan. Se on osattu taltioida upealla kuvaamisen taidolla sekä musiikilla. Myös ohjelmassa esiintyvät persoonat ovat mieleeni sekä uskon heidän hyvän henkilökemiansa välittyvän katsojalle. He nauttivat siitä mitä tekevät.
Heidän ohjelmansa musiikkia voi kuunnella myös Spotifyssa nimellä Trädgårdstider 2017.
Myös Netflixistä löytyy koti- ja puutarhaohjelmien alta mielenkiintoiselta kuullostavia puutarhaohjelmia kuten Italian puutarhoissa ja  Ranskan puutarhahelmet. Näitä täytyy, kyllä vilkaista, jos aika riittää.
Terveisin Marjut

P.S: Keijunmekon pikku taimet jatkavat kasvuaa ja nyt niitä on noussut mullasta yksi lisää. Ihanaa :)
Kommentit

mummeli sanoi…
Kun joulu on ohi ja tammikuu koittaa, alkaa aina mukavasti sisällä hyristä, sitä ja tätä ensikesssäksi pihaani haluaisin, mitä voisin kasvattaa näissä tiloissa itse. Siemenluettelot yksi vuorollaan tipahtaa postilaatikkoon ja niiden tutkiminen on niin mahtavaa. Päivät piteneelja kylvähalut lisääntyy. Myt on muutama pelkuun taimi kasvamassa, nopeasti itivät ja kasvua nyt sitten seurailla. Edes niitä.
Marjut M sanoi…
Kyllä niin on. Ihana alkaa fiilistelemään kuvastojen parissa sekä alkaa kylvöpuuhiin. Voi pelkuunoita, ne on niin kauniita ja myös yksiä kesän lempikukkiani. Niiden kasvua olisi myös kiva seurata.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke