Ranua Zoo

 Viime viikolla lähdimme pienelle "syyslomalle" Rovaniemen suuntaan asuntovaunulla. Ensimmäinen stoppi meillä oli Raunua Zoo. Aiemmin siellä emme olleet ollut.

Otimme siellä paketin johon kuului ruokailu buffetpöydästä ja kierros eläinpuistossa. Mahaa jo kurnikin sinne päästyä, joten päätimme syödä ensin. Ruoka oli todella hyvää ja vatsat täynnä suuntasimme reitille elänpuistoon.


Ranua Zoon eläinpuistossa on yli 50 arktista eläinlajia keskellä kaunista metsää. Metsä oli saanut talvisen lumivaipan päälleen ja oli suorastaan maagisen kaunista. Portista sisään käydessämme mietin, että aivan kuin olisimme kävelleet Narnian salaiseen lumimetsään.


Reitti oli hyvin aurattu ja viitoitettu. 

Tässä ylhäällä myskihärkiä ja alhaalla tunturipöllöjä.


Jääkarhuille tultiin sopivasti antamaan ruokaa kun olimme katsomassa niitä. Sieltä he tallustelivat ruoan kimppuun niitä kutsuttaessa. 
Ruskeakarhu oli tietenkin tähän aikaan vuodesta ansaituilla talviunilla.





Eläinten katselemisen ja seuraamisen lisäksi parasta oli talvinen luonto. Sen kauneus oli jotain häkellyttävää. Tosi onnistunut reissu. Suosittelen käymään, jos et ole vielä käynyt.

Lomaterveisin Marjut



Kommentit

Anneli A sanoi…
Voi ihme, miten kauniita kuvia. Todella tunnelmallisia ja hieno valo. Kiva kun siellä on lunta. Meilläkin oli jo paljon, paljon lunta mutta viimeviikkoiset vesisateet veivät kaiken. Mukavaa alkanutta viikkoa!
Marjut M sanoi…
Kiitoksia Anneli. Kyllä lumi vain tuo valoa tähän pimeyteen. Meillä myös odotti kotiin palatessa loskat ja vesisateet. Mutta toivottavasti vielä ennen joulua saadaan maa valkeaksi. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle.

Suositut tekstit