Kärrynpyörän uusi elämä

 Kesä on taittunut syksyyn tai no sään puolesta pitää miettiä vielä, että onko todella näin. Toissapäivänä oli sellaiset hellekelit ja kova ukonilma sen päälle. Myös viime yönä kuulin jyrinää.

Kesä meni lähinnä puutarhahommissa ja kotoillessa sekä akkuja lataillessa. Luovuus tuli ajoittain puuskissa ja puutarha sai luovuuden vimmassa pari uutta elementtiä. Nyt haluan hieman tehdä updatea teille mitä puutarhassa on tapahtunut.


Tiedättekö tunteen, kun saa jotain tehtyä niin sitten innostuu lisää? Tässä kohtaa puutarhaa minulle kävi juuri niin. Pitkään olin haaveillut ötökkähotellista. Mielessäni oli tuiki tavallinen puuversio. Sitten päädyin katselemaan sillä silmää punatiilikasaa. Ne oli lojunut kasalla käyttämättä jo pitemmän aikaa. Tuntui, että niitä oli nyt hyödynnettävä ja rakennettava hotelli ötököille. Sen he olivat ansainneet oikein uima-altaan kera. 


Ötökkähotelliprojektista innostuneena aloin kehittää alueelle polkua sekä levittää katetta. Myös halusin lisää materiaa paikan päälle. Kätköistäni löysin ihanan kärrynpyörän.

Ruosteinen kärrynpyörä löysi siis paikkansa tästä osaa puutarhaa. Voi, että olin innoissani, kun vihdoin löysin sille hienon paikan. Alunperin olin miettinyt sitä kattokruunuksi, johon laitan valoja. Sellaista hyvää paikkaa en meiltä kuitenkaan sille löytänyt, joten seuraava vaihtoehto oli puutarha. Tähän ratkaisuun olen oikein tyytyväinen.


Lisäsin reunoille heinäseipäitä kolmen kappaleen rykelmissä. Yhden heinäseiväsrykelmän vieressä kasvaa säleikkövilliviini niin sen voi sitoa kiemurtelemaan sitten näitä seipäitä pitkin.

Reunukset tuottaa aina päänvaivaa kukkapenkkialueilla. En ole "kanttaaja luonne", joten joku kiva rajaus olisi kiva tai sitten antaa olla sellaisenaan ja yrittää ajaa ruohonleikkurilla vaan mahdollisimman lähelle penkkiä.

Tälläinen yksi projekti oli heti kesän aluksi, kun puutarhatyöt alkaa viemään mennessään.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!


Terveisin Marjut










Kommentit

Suositut tekstit