Mariannen tiikerikakku

 


Tein eilen Mariannen tiikerikakun ilman raitoja ja tuli niin hyvää, että oli pakko tulla jakamaan reseptiä tännekin. 

Resepti on jostain vanhasta lehdestä ja hieman sitä muokkasin.

Mariannen tiikerikaku ohje:

200 g voita
2 1/2 dl sokeria (laitoin 2 dl)
3 munaa
1/2 prk (1dl) kermaviiliä (laitoin 1 dl kuohukermaa)
4 dl vehnäjauhoa 
1 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
2 rkl kaakaojauhetta (jätin tämän pois)
1/2 pss Marianne-karamelleja

Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Hienonna karkit omassa pussissaan nuijalla tai pullolla karkeahkoksi rouheeksi.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. 

Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. 

Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet.

Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla jotta raidat sekoittuvat hieman. 

Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Ripota pinnalle tomusokeria.

(Marianne tiikerikakun ohjeen lähde siis tuntematon).

Todella hyvää, joten suosittelen 😋

-Marjut-








Kommentit

Suositut tekstit