Sieniä sateella


Olen todella huono tunnistamaan sieniä, mutta tämän kuvan sienet tunnistan ja niitä ei pidä mennä keräämään. Olen ehkä liian arkakin lähtemään sienikirjan kanssa metsään poimimaan sieniä, koska pelkään että pataan joutuisi kuitenkin vääriä eli myrkyllisä sieniä. Kanttarelli taitaa olla ainut sitten taas syötävä sieni jonka voisin tunnistaakkin.

Muistan erään huvittavan sienireissun kavereiden kanssa nuoruudessa. He tiesivät yhden hyvän kanttarellipaikan ja jo autolla saavuttaessa metsän laitaan he huomasivat näitä sieniä. Kaikki oli alta parin sekunnin autosta pihalla ja juoksujalkaa mentiin jokainen noukkimaan kanttiksia. Vähä oli sellaista kilpailuhenkeäkin aistittavissa, mutta ei varmaan kukaan ihan veren maku suussa kilpasilla ollut. No siinäkin tapauksessa kuitenkin nopeat söivät hitaat ja eihän meidän saalis niin iso ollut, kuin jo sienet tunnistaneiden.

Olisi kyllä oikeasti aika ihanaa jos voisi vain mennä metsään ja varmuudella tietää mitä sieniä voi syödä. Sitten niistä voisi tehdä maittavia ruokia ja ehkä säilöäkkin talven varalle. Tässä taas osaksi houkuttaa se omavaraisuus ruoan kanssa niinkuin omassa kasvimaassakin. 

Mutta nyt täytyy mennä troppaaman, kun on syysflunssa iskenyt. Kuulemma inkivääri on oiva  flunssalääke ja jääkaapista sopivasti taitaa sitä löytyäkkin (toivottavasti vielä ihan freesiä) joten eikun testailemaan teen muodossa sitä.

Hyvää viikonloppua kaikille!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi