Kaaoksen kesyttäjä

Minulle tuttu tunne on, kun kaikki on hukassa. Jopa näkkileipäpaketti oli hukassa tänä aamuna. En tiedä mihin peltirasiaan tai mihin uuteen "parempaan" paikkaan olin ne jemmannut. Aina kun keksin tällaisen paremman säilytyspaikan niin sitten en hetkenpäästä muista missä se uusin paikka on. Tämä kuvaus sopii kyllä useampiinkin juttuihin joita "järjestelen hukkaan".
Avaimet ja puhelin ovat myös aika usein hukassa, kun jättelen niitä käsistäni mihin sattuu. Nyt aionkin alkaa järjestää kaaostani.

Eilen olin naistenillassa jossa puhuttiin kaaoksen kesyttämisestä eri konstein. Televisiosta olen ohimennen jo katsonutkin ohjelmia kuinka kaaos kotona vaikuttaa asujiin. Sitten sinne lennähtää henkilö joka laittaa yhessä asukkaiden kanssa kodin järjestykseen. Mutta tässäkin tarvitaan asennemuutos, että sen järjestämisen jälkeenkin koti pysyy siistinä.

Tässä olisi sitten vähän vinkkejä eilisestä millälailla niitä  tavaroita kannattaa alkaa vähentämään. Kun alat siivoata jotain huonetta niin pitää olla neljä lootaa. Yhteen laitat tavarat jotka jää kyseiseen huoneeseen, toiseen ne tavarat jotka menee toseen huoneeseen, kolmanteen menee kierrätykseen lähtevät ja neljänteen ne jotka joutaa roskiin.
Luksustahan olisi jos jokaisessa olisi yhtä paljon tavaraa perkaamisen jälkeen :)

Vaikeinta tässä hommassa on varmaan luopuminen. Olen lapsesta asti ollut kova hamstraamaan tavaroita. Silloin lapsena se tavara oli tietenkin ne lelut ja pehmoeläimet. Niitä sitten oli ja paljon, ainakin se yksi musta jätesäkillinen pehmoleluja ja ne muut lelut päälle. Muuton yhteydessä lapsena äiti varmaan heitti lelujani pois ja nyt minulla on täällä aikuiskodissani vain muutama kiva muistolelu. Mutta toimeen on tultu vaikka leluja on elämän taipaleella jäänyt matkasta. Olisihan se aika rehaamista ollutkin jos niitä kaikkia olisi näiden useiden muutojen mukana kuljettanut. 

Asioista pitäisi siis osata luopua vaikka se tuskaa tekeekin. Yhtä ohjelmaa katsoessani eräs nainen joutui luopumaan isoäitinsä resepteistä ja se oli mielestäni kohtuutonta. Niin henkilökohtaisesta omaisuudesta minä en olisi valmis luopumaan vaikka se olisi ainut asia jonka saisin pitää päälläni olevien vaatteiden lisäksi.

Hyvä konsti kesyttää oma kaaos kotona on myös säilytysloodat joiden kylkeen merkitset nimitarran mitä se sisältää. Tätä on varman moni jo tehytkin ja minä myös. Itse olen pahvilaatikon kylkeen kirjoitellut tussilla "Kesävaatteita" yms. Mutta uuden hyvän vinkin sain eilen. Voi tehdä esim. pienille matkatavaroille oman boxin niin ne on aina matkalle lähtiessä samassa paikassa eikä tarvitse alkaa kaivamaan kaappia erikseen passien, aurinkorasvojen yms. vuoksi. Kaikki löytyy käden käänteestä samasta paikasta. Plussaa on myös se, että siitä "Matkalle" boxista löytyy (toivottavasti) kaikki se tärkeä mitä matkalla tarvite eikä mikään unohdu.

Meille esiteltiin myös kätevä pieni kaaoksen kesyttäjä käsilaukkuihin eli laukunjärjestäjä. Tämä sopii erityisesti henkilöille joilla on käytössään useampi laukku. Tämän laukunjärjestäjän saa oivasti suojautettua laukusta toiseen. Täälainen laukku löytyy esimerkiksi täältä. Itse harkitsen tämän ostoa senkin vuoksi, että se kaaos ainokaisessa käyttämässäni laukussa saataisiin järjestykseen. Minulla se avainten ja puhelimen etsintä pienestäkin laukusta on jokapäiväinen ongelma.

Mutta tällaisiä pieniä vinkkejä eilisestä naistenillasta halusin kertoa teille ja toivon, että näistä on jollekkin hyötyä.
-marjut-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi