Lunta, lunta ja lisää lunta..

Voi elämän kevät voisi nyt sanoa. Olipa myräkkä menneellä viikolla. Voipi olla, että ei ole ainakaan minun elinaikanani tullut yhden päivän aikana niin paljon lunta, kuin viime tiistaina.

Kotimatka töistä kotiin sujui suhteellisen hyvin, toki piti ajaa rauhallisesti koska eteensä ei paljoa näkynyt kun lunta tuli vaakana ja etummaisen menijän jälkeen jäi vain lumipölly. Päätiet oli jo kertaalleen ehditty aurata, mutta jälkikäteen kuulin että aamupäivällä ennen aurausta sinne oli joku jäänyt jo kiinnikkin.

Kotitielle päästyäni sain aurata autollani tien pihaan asti ja jalka vain humpsahti polveen asti lumeen kun astuin autosta ulos. Toisaalta se minua vähän huvittikin kun sitä oli tullut kerralla niin paljon ja siinä neljän viiden aikoihin iltapäivällä sille lumentulolle ei vieläkään näkynyt loppua. Lumentulo oli loppunut vasta kuulemma noin 12 maissa yöllä eli reippaasti yli kellon ympärystän sit oli tullut yhtä soittoa.

Isäntäni tullessa iltasella kotiin hän ei enää ollutkaan niin onnekas kuin minä. Hän jäi vajaa kilometri ennen kotia kiinni lumeen ja siellä oli myös muita kohtalotovereita samoilla kohdilla. Hän tuli juostesta hakemaan traktoria jolla irrottaa auto lumiselta tieltä. Tietenkään traktori ei heti lähtenyt käyntiin tuolta hangen keskeltä mutta ihmeen kaupalla se vihdoin ja viimein sieltä lähti. Eipä se hääppöistä kyytiä sellaisella kopittomalla Nuffilla kera metallisen penkin (joka ei takamusta lämmitä yhtään, päin vastoin) ollut varmaan siinä myräkässä ajella vaikka matka olikin suht lyhyt. Toki hän vielä auraili teitä ja pihoja autonhakureissun jälkeen joten vasta puolenyön jälkeen sain hänet viereeni maate. Mutta kyllä hän sanoin että ihme jos ei flunssa iske. Mutta ei ole ainakaan vielä iskenyt, pitääpä koputtaa puuta.

Kovasti on luonto koetellut ainakin Etelä-Pohjanmaata nyt, koska syksyllä oli niitä kovia tulvia ja nyt me "uimme" täällä lumessa. Ja odottakaahan vain kun tämä kaikki täällä sulaa, voi kevättulvat! Kyllä saa olla onnellinen, kun asuu vähän tällä "korkeammalla" ettei aivan missään joenrannassa tai vesistöjen läheisyydessä, koska niihinhän ne tulvat taas ensimmäisenä nousee.

Minun oma auraaja Nissanini selvitti
tien kotiin :)

Otos ikkunasta. Puutarha lumen vallassa
ja vinttikaivo lumen peitossa. Voipi
olla sekin keväällä taas piri pinnassa
mikä tietysti on hyvä asia, koska sieltä
saadaan hyötykäyttöön tosi paljon vettä.

Eniten minua käy sääliksi nämä kaikki
kasvit jotka joutuvat kestämään nämä
armottomat luonnonilmiöt. Tuijat siellä
nököttää ja ovat hieman painuksissa lumesta.

Että tälläisiä myräköitä täällä.
Kyllä se kevät saisi jo tulla ja 
lumi alkaa sulaa niin ehkä kesälomaan
mennessä olisi kaikki sulanut.


Rattoisin sunnuntaiterveisin
emäntä eepeeltä
-Marjut-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi