Janin jauhelihakeitto

Nyt isäntä kyllä oikein ylitti itsensä keittiössä.
Sain kulinaristisen sunnuntaiaterian ihan perus jauhelihakeitosta.
Hän oli maustanut niin hyvin keiton, että se vei ihan kielen mennessään.
Käskin hänen heti muistella mitä keittoon laittoi, että
sain laittaa ohjetta tännekkin.

8 isoa perunaa
400 g jauhelihaa
1 Knorrin lihafondi
2 Knorrin lihaliemikuutiota
1 tl maustepippurijauhetta
1 tl timjamia
1 tl valkopippurijauheta
2 tl grillimaustetta
2 tl suolaa
1 rl voita
2 pientä sipulia
1 pss herne-maissi-paprikaa
n. 3 l vettä

Jauhelihaa ruskistaessa hän sekoitti siihen fondin ja lihaliemikuutiot. 
Perunat oli uusiaperunoita joten niitä ei edes kuorittu vaan vain pilkottiin
sopivan kokoisiksi. Sitten vain kaikki ainekset pannuun ja kiehumaan.
Keittoa jäi vielä huomisellekkin joten saas nähdä kuinka hyvää se on huomenna
kun on vielä yön maustunut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi