Metsä vol. 3

Aikasta useasti metsässä käyskennellessä tulee huomanneeksi kaikenlaisia kauniita luonnon muokkaamia muotoja esimerkiksi puissa ja kivissä. Siellä tulee miettineeksi kuinka ne on muokkautunut juuri sellaiseksi kuin ne on. Vähän niinkuin elämä muokkaa ihmistä niin luonto muokkautuu myös joko ihmisien, eläimien tai luonnonvoimien vuoksi. 
Luonto tarjoaa meille myös henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäksi paljon muutakin hyvää. Meillä sauna lämpenee puilla sekä talvella tuvassa lisälämmittämiseen tarvitaan puuta. Kesällä ja syksyllä saamme kerätä marjoja sekä sieniä. Mieheni käy silloin tällöin metsästämässä ja sieltä saattaa joskus saada hieman kanssa saalista (tuurista rippuen). Myös kaikenlaisiin asetelmiin ja kransseihin löytyy paljon materiaalia metsästä, mutta jossain tapauksissa esim. sammalten noukkimiseen tarvitaan maanomistajan lupa. 
Nyt kun asiaa alkaa oikein laajassa kokonaisuudessaan pohtia niin on se metsä meille suomalaisille vaan aika iso aarreaitta. Mihin me joutuisimmekaan ilman sitä?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi