Fiskars Village

Viikko on jo vierähtänyt arjen parissa kesäloman jälkeen. Kuitenkin halusin palata toviksi vielä lomareissuumme ja yhteen kohteeseen jossa poikkesimme matkalla Raumalta Tammisaareen.
Matkareitti suunniteltiin niin että pääsin tutustumaan Raaseporissa sijaitsevaan Fiskars Villageen. Matkan lähentyessä jo päätepistettä luonto antoi merkkejä erityislaatuisesta paikasta. Kaunis kumpuileva ja mutkitteleva tie lehvästön välissä oli jo idyllinen sinänsään. Jotenkin tie muistutti minua Turun Ruissalon tiestä.
Paikanpäälle päästyä kylä huokui oikein vanhan ajan tunnelmaa ja jälleen veden läsnäolo kruunasi kaiken vanhoista rakennuksista puhumattakaan. Sää ei ollut mitä parhain tässä kohtaa reissua ja pientä vesisadetta oli ilmassa. Paikka kuitenkin lumosi minut vaikka valokuvausharrastajalle tämä ei ollutkaan paras mahdollinen sää. Myös puusto ja muu luonto toi tunnelmaa tähän idylliseen paikkaan. Tänne olisi voinut jäädä vaikka yöksi ja viettää seuraavankin päivä ihastellen miljöötä. Valitettavasti karavaanareille ei ollut sähköllistä yöpymismahdollisuutta jonka tarvitsimme jääkaapin kylmänä pitoa varten. Harmillinen takaisku, mutta ehkä se loi mahdollisuuden palata tänne vielä jolloinkin. 
Tälläkertaa tutustuimme pikku putiikkeihin ja näimme takojan työssään. Isäntä kävi seuraamassa myös lasin puhallusta. Voin siis lämpimästi suositella tätä paikkaa kädentöistä pitäville. Tietysti tämä on myös taas uniikki paikka Suomessa minkä jokaisen soisi nähdä ainakin kerran elämässään jos kotimaassa lomalle mielii. 

Rattoisaa sunnuntain jatkoa kaikille
toivoo Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi