Hyvät unet ilman tyynyä

Viime vuodet ovat olleet todella kiireisiä elämässäni. Paljon on tapahtunut niin hyvässä kuin pahassakin. Nyt kun elämässä on alkanut niin sanotusti seesteisempi vaihde on ajatuksetkin alkanut selkeytyä ja mieli luistaa paremmin. 

Aivoillekin on hyvä antaa lepoa. Itselläni on ollut ainakin se ongelma, että jos ei ole mitään tekemistä niin tulee vaan selailtua nettiä kännykällä. Aivot ei silloinkaa saa siis lepoa. Pitäisi toden totta osata laittaa aivotkin narikkaa niinkuin takin baariin mennessä ☺

Joskus mielekäs tekeminen auttaa nollaamaan mieltä ja saa uutta voimaa aivoille sitä kautta. Myös riittävä ja hyvänlaatuinen uni tekee todella hyvää aivoille. Tässä taannoin etsin helpotusta niskakivuille jotka tuli ilmeisesti korkeasta tyynystäni yön jälkeen. Kokeilin sitten nukkua ilman tyynyä. Korotin päätyä ensin hieman, mutta en paljon. Uskokaa tai älkää, mutta tämä auttoi. Mieleni oli virkeämpi ja niska-hartiaseutu ei ollut kipeä, eikä jumissa. Myönnän, että aluksi oli outoa ja epämukavaakin nukkua ilman tyynyä. Kuitenkin siihen tottui. 

Itse tapaan pyöriä unissani ja näen paljon unia sekä herään ainakin kerran wc:hin yöllä. Yöni ovat siis jokseenkin eläväisiä myös. Tyynyttä nukkuminen on jonkin verran auttanut asiaa, että ei tarvitse enää kovasti pyöriä ja sitä myötä ensimmäinen herääminen wc:hinkin menee aamuyöhön. Unia nään entiseen tapaan ja niitä joskus jään kelailemaan aamun pikkutunneilla. 

Itse aion jatkaa tyynytöntä nukkumista. Pidän kuitenkin tyynyn kainalossa ja pehmittelen sillä joskus niskan koloja kyljellä nukkuessani.

Onko sinulla millaisia niksejä parempaan uneen tai mielen rauhoittamiseksi? Olisi kiva kuulla muidenkin vinkkejä näihin monia mietityttäviin aiheisiin.Terveisin Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke