Kasvimaan tekoa

Olemme hiljalleen rakentaneet joenrantaan puutarhaamme ja nyt on tullut kasvimaan vuoro. Halusin alueen joka on aidattu sekä kohopenkit lavakauluksista. 
Kasvimaa on aivan kiinni kasvihuoneessa, että kaikki ns. "samanlainen toiminta" rajoittuu samalle alueelle, lähelle toisiaan. 

Jonkinlainen visio oli jo päässäni ja mahdollisuuksien mukaan halusin alueen kyhätä jo valmiina olevista materiaalieista ja kierrätysmateriaaleista. Tämä homma eteni tähän asti ja tulee etenemään  tästä eteenpäinkin fiiliksen ja luovuuden pohjalta. Pyrin antamaan vanhoille esineille ja materiaaleille tässä "tilassa" uuden elämän. 

Tässä projektissa isäntä oli se jälleen joka joutui olemaan nikkarina, mutta yllätyin kuinka innostunut hänkin oli tästä kasvimaasta ja antoi myös kullan arvoisia ideoita. Mukava ideoida ja tehdä yhdessä jotain uutta, josta molemmat ovat innoissaan. 




Kasvimaan pohja tasattiin ja levitettiin rakentamisesta jäänyttä suodatinkangasta pohjalle. Sen päälle laitettiin hiekka. Lavakaulukset ovat saatuja ja ne ovat olleet tavarankuljetuksissa elikkä ei ole kaupasta ostettu mikä näkyykin jo päälle päin ☺



Sulo nauttii olla mukana seuraamassa mitä isäntäväki puuhailee puutarhassa. Uutta hiekkaa se ehti pöllyyttää vähän, mutta pääasiassa Sulon aika menee loikoillen mukavasti. 

Raparperi pääsi rikkaruohoineen kasvimaalle ensimmäisenä. Laitoin pari lavaa hernettä myös. Hieman meni myöhäiseksi tämä kylvö, mutta kyllähän ne siitä vielä ehtivät.

Yksi asia tässä lavakaulus kasvimaassa huolettaaa, nimittäin se, että kuinka paljon se vaatii kastelua? Paikka on aurinkoinen ja lavakauluksissa multa kuivahtaa varmaan aikasta nopeaa. Mietin jo reissujen aikaisia kasteluita, jos oikein helteiseen aikaa on poissa. Hyviä vinkkejä otetaan mieluusti vastaan.


Tälläiseltä pitkulainen kasvimaa näyttää kokonaisuudessaan. Tilaakin vielä on, mutta lavakauluksia oli vain tämän verran. Toki aina on hyvä jättää varaa luovuudelle ja ehkäpä pienelle ruukkupuutarhalle.



Harras toiveeni oli istututus- ja puuhapöytä. Siihen olin jo aikapäivät varannut sohvan mukana tulleen lavan joka oli sopivan pitkultainen ja päällystä oli levystä. Loppu pöydästä rakentui jälleen rakentamisen ylijäämästä puumateriaalista.


Pöydän taustalle en halunnut koko matkalle lautaseinää vaan mieleni halaji vanhaa ikkunaa. Suunnittelin, että siitä olisi kiva istuessa katsella joelle. Samalla se antaa myös tuulensuojaa.


Tältä näyttää lautaseinä pöydän takana. Halusin tälläistä harjakattoteemaa korkeampaan aitaan ja tasapäistä, mutta silti epäsymmetristä alempaan aitaan. Tälläinen siitä syntyi hetken mielijohteesta. Halusin hieman hassutella ja etsittiin mahdollisimman erilaisia jämälautoja. Mielestäni kaiken ei tarvitse olla aina niin tip top, vaan joskus pitää heittäytyä ja päästää luovuus valloilleen. Uskon, että tämäkään seinä ei jää vielä tälläiseksi, koska mielessä kytee jo hieman ideoita kierrätysmateriaaleita hyödyntäen.


Portin pielustat ei ole vielä valmiit, vaan lauta-aidat puuttuvat vielä tästä. Harjakattoteema kuitenkin jatkuu myös tällä puolella. Vanha sängynpääty löytyi metallinkeräyksestä ja on nyt päätynyt kasvimaani portiksi.

Vielä työtä riittää, mutta olen niin innoissani tästä projektista. Kerrankin saa olla hassutellen luova ja antaa kaikkien ideoiden lentää ja mieluisimmat pääsee toteutettavaksi. Pinterestiä olen selaillut myös ahkeraa ja yhtäkkiä sieltä aina löytyy myös kivoja ideoita toteutettavaksi.

Tälläistä kuuluu siis omaan puutarhaan tällä hetkellä. Toivottavasti asiat edistyvät "Pakohuoneessani" miksi sitä leikkimielisesti aloin kutsua niin voin taas postailla lisää kuulumisia pian sieltä ☺


Oikein ihanaa kesän jatkoa kaikille!

Terveisin Marjut

Kommentit

Suositut tekstit