Onnea on.. Turun Ruissalo

Juhannus on nyt juhlittu. Me juhlimme tai voisiko pikemminkin sanoa, että rentouduimme Turun Ruissalossa hyvän ruoan äärellä ja kauniin luonnon keskellä. Mausteena matkallamme teimme pieniä pyrähdyksiä pyöräillen ja uiden.



Onnea on löytää maailmasta paikka, jossa mieli ja ruumis saavat sitä mitä kaipaavat. Nämä yhtyvät minulla Turun Ruissalossa. Siellä on kaunis luonto ja meri, jotka tarjoavat parasta sielunruokaa. Ruumis kaipaa liikuntaa ja Ruissalossa sitä tarjoaa pyöräilyreitistöt sekä meri, jossa uida. Myös muitakin aktiviteettejä löytyy niitä kaipaaville, kuten golfareille. 



Puutarhaihmisenä arvostan suuresti myös Turun Kasvitieteellistä puutarhaa, jossa voi uppoutua puutarhaunelmiin. Siellä sieluni lepää myös ja tulee niin hyvä mieli nähdä paljon kauniita kukkia ja taidolla suunniteltuja ja hoidettuja kokonaisuuksia. Isot puut kehystävät puutarhaa ja heittävät kauniita varjoja kulkijan polulle.






Harmittelin, kun en tuonut eväskoria mukanani, kun löysin tämän idyllisen paikan missä olisi voinut käydä piknikillä. Ihan mieleeni tuli tv-sarja Oi ihana toukokuu, joka oli kuvattu myös tällaisessa luonnonkauniissa ympäristössä.




Kasvitieteellisestä puutarhasta löytyy myös vesiaiheita jotka ovat sulassa sovussa luonnon kanssa. 



Myös rehtori Kalervo Väänänen oli saanut oman kasvimaan kasvitieteellisestä puutarhasta lummelammen vierestä.


Jos tänne Kasvitieteelliseen puutarhaan mielit tulla niin tule ajan kanssa, ehdit nauttimaan paikasta kaikin siemauksin. Myös kamera kannattaa varata mukaan sekä se piknik kori :) Päärakennuksessa tosin on kahvio, jonka aukiolot voit kurkata täältä.

Hyvää viikon jatkoa teille
toivoo Marjut

Kommentit

Anneli A sanoi…
Onpa upeita kuvia. Olen käynyt Ruissalossa useita vuosia sitten, nyt kuvasi ovat niin kutsuvia että olisi kiva tulla sinne uudelleen. Mukavia kesäkuun lopun päiviä!
Marjut M sanoi…
Voi kiitos Anneli. Ruissalo on kyllä niin ihana paikka, että kannattaa mennä uudestaan. Hyvää kesän jatkoa sinulle myös. 😊

Suositut tekstit