Unikoulun loppuhuipennus

Unikoulu on nyt käyty ja oikeastaan se opiskelu tästä itsensä kanssa vasta alkaa. Nyt on saatava itsensä opetettua sille, että myös harjoittaa unikoulussa opittuja taitoja. Uskon että viimeaikaiset tulokset kuitenkin motivoi sen verran, että nämä opit eivät ainakaa heti unohduksiin jää.
Viimeisellä kerralla rullasimme pilatesrullalla sekä teimme TRE harjoituksen. Kyllä hiki virtasi ainakin ensimmäisessä. Rullailimme lihaskalvoja auki ja ei muuten ollut ihan mikää "piesce of cake". Joihinkin kohtiin otti niin kipeää ja toisiin tuntui ihan hyvältä. Yhdessä kohtaa jäin vain rullan päälle ja saoin: Tämä jäi nyt tähän. Otti niin kertakaikkisen kipeää, että ei vain pystynyt. Nyt kotona kun olen harjoittanut sitä kohtaa niin se alkaa antamaan periksi. Kohta joka on oli näin kipeä on ollut myös aina sellainen jossa ei tahdo veri kiertää ja tuntuu että siihen kertyy myös kaikki "ylimääräiset herkut", se on siinä lanteen ja pepun välimaastossa :) Toiveitani tässä herättelen, että kun oikein rullailen häipyy tästä kohtaa niin kipeys kuin kilotkin.
Pilatesrullaa en omistanut aiemmin mutta kaikesta siitä kivusta huolimatta suunnistin kaupoille samaisena iltana. Hankin myös jumppapatja jonka päällä on kiva rullailla. Patja osoittautui oikein hyväksi koska se oli sellaista materiaalia joka ei liukunut alta pois. Pilatesrulla oli 60 cm ja se oli kyllä aivan minimi mikä minun käyttööni on hyvä pitkänä ihmisenä. Se olisi kyllä voinut olla hiukan pitempikin kun siinä pitää pötkötellä ainakin yhdessä harjoituksessa selällään niin jotenkin jäi vähä pötköä alta uupumaan.
Tämä toinen harjoitus oli aivan uskomaton ja siitä löytyy lisää tietoa täältä. Sitä on hankala selostaa, mutta siinä rentoutetaan lihasjännityksiä. Tätä harjoitusta on helppo tehdä ja voi olla että kun tulokset huomaa niin helposti niin siihen voi jopa jäädä koukkuun :)


Suloisia unia!
-Marjut-

Kommentit

jaana janatuinen sanoi…
Kuulostaa tosi hyvältä. Hieno juttu tuo unikoulu. Sulo todistaa olemuksellaan, miten hyvää uni voi olla ;.)
Joo on se vain huippu juttu, että tälläisiäkin kouluja järjestetään meille unettomille. Uni vain on niin tärkeä asia elämässä, että ilman sitä ei oikein pärjää. Kunnon yöunet on mielen ja ruumiin kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Sulolla onneksi on oikea unirytmi ja hyvät unenlahjat joten se ei ole meidän öitä päässyt häiritsemään :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi