Muuttolintuja ja luontoa Maalahdessa

Luontoa on kiinnostavaa kuvata aina matkoilla. Varsinkin näin syksyisin tulee tallennettua muistoihin siihen hetkeen kuuluvia ilmioitä kuten muuttolintujen lähtöä, ruskaa, sieniä.

Reissullamme Åminnen aamussa näin ainutlaatuisen näyn (valitettavasti kamera ei ollut matkassa). Noin tuhatpäinen muuttolintujoukko lähti etelää kohti erilaisissa kokoonpanoissa. Ensimmäisen parven taivaalle ilmestyttyä ihailin lintujen taitoa muodostaa kaunis aura. Sitten aloin kuuntelemaan, että äänestä päätellen niitä on vielä tulossa lisää. Taivaalle ilmestyi kohta toinen, kolmas, neljäs... parvi. Olin tästä ihmeellisen ihanasta näystä niin mykistynyt, että en enää pysynyt selvillä monesko lintuparvi aurayhdistelmää hakien sieltä pohjoisen suunnasta saapuukaan. Tätä näkyä en kyllä unohda ikinä. Aamulenkillä mukana ollut Sulo koira katseli myös taivasta ihmeissään. 

Muuttolintujen lisäksi ihastelin lomakylän nurmikolla kasvavaa isoa heinärypästä. Jollain lailla heinäkasvit ovat kauniita. Liekö se hennon herkkä vaikutelma vai mikä tehnyt lähtemättömän vaikutuksen minuun.


Suomen luonnossa on niin paljon kaunista katseltavaa. Onneksemme täällä on myös vaihtuvat vuodenajat jotka luovat luonnosta niin monimuotoisen.

Syksyisen kaunista viikon jatkoa
toivoo Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Huonemännyn hoito-ohje

Keittiön uusi saareke