Pitsisateenvarjo

Isoäidin isot pyöreät pitsiliinat on nyt etsitty kaappien kätköistä. Harvemmin nämä enää tietään pöydälle löytävät mutta kauneutensa vuoksi on silti sääli jättää niitä kaappeihinkaa lojumaan. Siksipä niille on keksittävä uutta elämää.

Sateenvarjo on aika ajankohtainen kapistus ulos mentäessä nyt syksyllä. Liekö siitä mieleeni juolahtanut sama muoto pitsiliinan kanssa. Esimerkkinä laitoin ilman kiinnitystä pitsiliinan mustan sateenvarjon päälle. Yksivärinen musta korostaa pitsiliinan kauniita kuvioita. Kokokin näyttää liinalla matsaavan täydellisesti niin että hieman jää ns. helmaa yli laidan.

Yksi vaihtoehto olisi siis ommella pitsiliina sopivan kokoiseen ja väriseen varjoon kiinni huomaamattomin pistoin. Tällöin sadesäällä pääsisi kauniin ja persoonallisen varjon alle suojaan.
Mieleeni juolahti myös toinen vaihtoehto joka ei kuitenkaan ole yhtä suojaava ja käytännöllinen. Kuitenkin esteettisesti ajatellen se voisi olla aika lumoava. Eli joskus aina sateenvarjoille käy niin, että kangas hajoaa jostain syystä. Silloin yleensä sillä ei enää meidän säässä mitään tehdä. Ideaani yhdistää sateenvarjo ilman kangasta (ottaa pois rikkinäinen kangas) pitsiliinaan saadaan siitä näyttävä päivänvarjo tai lisäyksenä ledivalojen kanssa näyttävä tunnelmanluoja. 

Tässä Riihitonttu Oskari on ulkoilemassa syyssäässä esitellen uutta sateenvarjoa. Sen alla kelpaa köllötellä odottaen lähestyvää joulua.Terveisin Marjut ja Riihitonttu Oskari  <3

Kommentit

Maahinen sanoi…
Kaunis on pitsiliina uudessa käytössäänkin. Oskarin kelpaa istuskella heinäkasan päällä, päivänvarjon alla :-)
Kiitos. Oskarilla on kyllä hyvät oltavat uuden pitsisateenvarjon alla :)
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Huonemännyn hoito-ohje

Keittiön uusi saareke