Kirsikkaminttuhillo

Tuumasta toimeen... Kirsikka-aika häämöttää jo loppua ja osa niistä onkin mennyt jo parempiin suihin kuten linnuille sekä mehiläisetkin niistä näytti nauttivan ja onhan niitä muutamia itsekkin tullut nautittua kirsikkapuusta ohikulkumatkalla puutarhassa.

Kirsikkapuumme on vasta viime vuosina alkanut antaa satoa, mutta ei olla sen sadoista oikein nautittu, koska se on aika karvas noin pelkästään nautittuna. Nyt sitten päätin kokeilla ensimmäistä kertaa hilloa niistä.Etsin jälleen netistä sopivan ohjeen, koska en ollut varma oliko hillosokeripussin kyljessä oleva ohje tarkoitetttu suoranaisesti kirsikkahillon tekoon. Huomasinkin netin omassa ohjeessa ja siinä poikkeavuuksia. (Lähde:Kirsikkahillon ohje http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kirsikkahillo/1135244635844)

Ostin kesän alussa minttupuskan joka on rehottanut kovasti, mutta en ole oikein löytänyt sille vielä sopivaa käyttökohdetta myöskään. Nyt sitten laitoin sitä kirsikkahillon sekaan siinä toivossa, että se antasi pikanttin makunsa karvaaseen kirsikkaan.

Kirsikkaminttuhillosta tuli oikein hyvää ja pieni mintun maku oli siellä myös havaittavissa. Tätä alkaan kyllä tehdä jatkossakin.

Purkit joihin aioin hilloa purkittaa haisi vieläkin selvästi sillille joten kokeilin poistaa hajun soodalla. Laitoin purkkien pohjalle vähän soodaa ja päälle kuumaa vettä. Annoin olla hetken aikaa ja sitten puhdistin purkit soodasta ja vielä viimeiseksi kaadoin niihin kuuman veden. Sitten vesi pois ja samoin oli sillin hajukin tipotiessä.

Nyt sitten vain hilloa maistelemaan erilaisten ruokien kanssa. Tähän mennessä suosikkini on voileipäkeksi, valkohomejuustoa ja teelusikallinen kirsikkaminttuhilloa päälle... ai että on hyvää :)

                                

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi