Ruusujen kuivattaminenMinun puutarhani ruusut ovat nähneet nyt tänä vuonna jo parhaat päivänsä ja ajattelin, että voisikahan niiden tuoksun säilöä talven varalle.
Joten napsin puutarhasaksilla vähän jo kellertämään alkaneet ruusut ja laitoin ne vanhan astiakaapin ritilän päälle kuivamaan.

Sitten säilön kuivuneet ruusut jatkokäyttöä ajatellen. Minulla oli hieman mielessä josko osaisin tehdä joululahjaksi ruususaippuaa. Tiedän! Ehkä on liian aikaista ajatella joulua, mutta tälläisissä tilanteissa sekin asia on otettava huomioon, koska ruusuja omasta tarhasta ei keräillä talvella meillä Suomessa. Ja yleensäkkin minulla tulee paniikki joululahjojen kanssa niin hyvä olla ajoissa suunnittelemassa tänä vuonna.

Lueskeltuani netistä saippuanteon ohjeita tulin siihen tulokseen, että aloitan tämän uuden "harrastukseni" valmiista saippuamassasta. Tilaan sitä kuitenkin vasta lähempänä joulua, koska en halua että saippuat ovat sitten ihan kuivahtaneita jos alan väsätä niitä tässä vaiheessa.

Uskon, että aluksi voi olla vähä kiperät paikat tämän saippuan tekemisessä. Siinä oli niin monta pikkuseikkaa, kuten lämpötilojen seuranta että tarkkana ja vikkelänä saa olla. Toivottavasti onnistun, mutta se jäänee nyt nähtäväksi vuoden lopulle.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi