Muu Maa Mustikka!

Se olis sitten tämän vuoden mustikkasato pakkaasessa. Olihan se taas pikkuinen työvoitto minulta joka inhoaa niitä iniseviä ja pistäviä itikoita. Vielä tänäänkin olen saanut viikonlopun jäljiltä raaputella ranteitani. Testasin laittaa ruokaöljyä kämmenteni päälle, mutta ei auttanut. Toki kumihanskat auttoi niin, että ne piti nokkansa erossa minun näpeistäni. Toki jokku vikkelät keksi purra minua sitten ranteeseen, kun ei ne minun kertakäyttö kumihanskat kovin ylös ulettuneet. No, mutta onneksi tämä tempaus on kerran vuodessa vain ja kestäähän sen, kun tietää kuinka hyvää on tuore mustikkapiirakka tai mustikkarahka... NAM NAM!

Olisihan se vallan ihanaa oleskella siellä metsässä pitempäänkin, jos ei olisi noita itikoita. Viihdyn varmaan sen vuoksi puolukassa paljon enemmän, kun hyttysiä ei pyöri ympärillä. Toki silloin voi olla hirvikärpäsiä, mutta pidän niitä pienempänä pahana. Pääsin myös käärmepelosta jota podin ensimmäisen viikon kohdatessani kyyn mökillä. Ei se auta alkaa pelkäämään jos meinaa marjansa metsästä saada. Sen verta nuuka oon, että jos mettä aivan vieres on niin kaupasta en marjojani hae vaikka pieni pelko käärmeen kohtaamisesta mättäällä onkin.

Vielä olisi siis puolukkareissu edessä ja sitä odotan kyllä ihan innolla. Mielestäni syksy on niin ihanaa aikaa, kun on sellainen raikas pirtsakka sää eikä ole enää niin kuuma. Toki nythän tämä kesä ei ole niin kuuma edes ollut joten kun pihallekkin katsoo niin aiva luulisi että syksy on jo täällä vaikka mennään vasta elokuun alkua. Syksyssä kiehtoo myös sen tumma tunnelma ja se, että saa alkaa tunnelmoida kynttilän valossa. Nyt varsinkin, kun meille on vihdoin ja viimein saatu pihalle terassi niin on kiva sytytellä kynttilöitä sinne sekä pitkin pihaa, lämmittää pihasauna ja nauttia tunnelmasta. Sekä minulla alkaa ainakin joulun odotus hyvissä ajoin. Melkeimpä jostakin asiasta haaveilu ja unelmointi on sitä parasta. Mutta vielä en alkaa joulusta haaveilemaan vaan odottelen josko vielä tulisi ainakin muutaman suht lämmin päivä koska minulla on vielä talviturkki ottamasta pois. Sen riisumisen jälkeen voisi alkaa vasta asennoitua uuden "turkin" hankintaan odottelemalla syksyn ja talven tuloa. 

Välillä kuitenkin pitää muistaa laittaa suu makiaksi mustikoilla ja muilla kesän tekemillä herkuilla ja muistella mennyttä kesää sekä hyttysiä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi