Sadon seuraaminen

Nyt onkin jo tullut sen aika, että saa seurata mitä keväällä istutetut ja jo ennestään olemassa olevat kasvit, pensaat ja puuta alkavat tuottaa.Kirsikkaan on tulossa ainakin satoa, tosin minä en siitä niin välitä. Olenkin miettinyt mitä minä sen puun/pensaan kanssa teen kun se vähän on valon esteenä kasvimaalleni. Olen sen kuitenkin antanut olla, koska eihän sitä tiedä vaikka makuaistini oppisi vielä niistä pitämään esim. hillon muodossa jos sitä jaksaisin joskus kokeilla.                                                                                                                                             
Peruna on menestynyt nyt paremmin kuin viime vuonna. Ostin kunno siemenperunaa ja osassa riveistä on tavallista ruokaperunaa jotka alkoi itämään, kun eivät ehtineet kattilaan. Niissä olikin oikein kunnon pituiset idut maahan ne laitettaessani. Juuri multasinkin perunat koska ne kuulemma pitävät siitä oikein paljon. 
Mansikka jonka siirsin perunoiden ja kasvimaan alta pois. Ovat myös pitäneet kohopenkistään aurinkoisella ja suojaisesta paikalla tänä vuonna. En ole niiden nähnyt vielä koskaan niin komeasti kukkivankaan.                                                                                                                                                                                   

Muutaman vuoden vanha omenapuu siirrettiin viime vuonna parempaan paikkaan ja nyt jo näyttää tulevan pikkuruisesta puusta parempi sato. Meidän tontin läheisyydessä on aika monta muurahaispesää. Kyllä se joskus ottaa päähän, kun niitä on joka puolella. Ollaan yritetty niitä tuhota jos jollakin konstilla, mutta ei ne siitä häviä. Nyt olen kuitenkin huomannnut niissä oman hyötynsäkkin. Ne syövät ei toivotut kirvat omenapuistamme ja ei ole inhottavia käärmeitä majaillut meidän tontilla.


Nyt onkin taas sateinen ilma ja ei tarvitse puutarhaletkun kanssa kierrellä puutarhassa. Toki jossain vaiheessa voisi vähän lannoitella, että kasvit jaksavat tehdä loppurutistuksen kasvussaan. Kyllä nämä sateiset säät ihan tarpeeseen tuleekin, mutta tietysti se rassaa silloin kun on suunnitellut jotain pihahommaa. Mutta sitten ottaa vähän rennommin ja ei stressaa... ei se työ tekemälläkään lopu, ei ainakaan tällä tontilla eikä tässä talossa. Ajan saatossa senkin on huomannut, että jostain kumman paikasta aina löytyy tekemistä. Omakotitalon on kai sellainen ehtymätön kaivo jossa aina löytyy puuhaa. Mutta mielestäni täytyy ymmärtää sitten vähän ottaa levonkin kannalta ettei itseään aivan piippuun vedä ja mikä sen parempi lepopäivä kun sadepäivä esimerkiksi  täyttäen ristikoita, katsellen kivoja elokuvia, saunoen ja viettäen vaikkapa kauneuspäivää tms.


Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi