Alkuruoasta jälkiruokaan

No niin täällä taas kokkailujen kera. Jotenkin tuolla ulkona sää on niin masentava, että jotain piristävää sitä on ollut tässä pakko keksiä. Ja mikäs sen paremmin lohduttaa mieltä kuin syöminen. Välillä kun oikein mieli synkistyy niin tuntuu että sitä hakee siitä ruoasta pelkästään mielihyvää. No olen yrittänyt hillitä yletöntä syömistä mutta aina se ei onnistu. Viime perjantaina kuitenkin päätimme mieheni kanssa, että nyt herkutellaan oikein kunnolla alkuruoasta aina jälkiruokaa asti. Ei nyt ihan viiden ruokalajin illallista mutta kehittelimme menun Yhteishyvä -lehden reseptiliittestä pääruoan sekä jälkiruoan ja alkupalat ihan omasta päästä.

Alkupaloiksi valmistin suolakeksien päälle savukinkkutahnan kera minitomaattien.
Pääruokana oli juustoinen jauhelihakeitto.
Jälkiruoaksi herkuttelimme suklaaleivoksilla.


Mietimmekin, että enemmän vain tulisi kokeilla uusia reseptiä ja sitä kautta löytää arkiruokiinkin kivoja vinkkejä ja makuvivahteita joita voi käyttää sitten muissakin ruoissa. 
Voisi jopa sanoa, että kyllä tälläinen kolmen lajin ruokaillallinen mehunsa vaatii teon suhteen. Ei sitä ihan joka viikko saati joka päivä tekisi, mutta oli se kyllä sen arvoista. Sitten vielä, kun ruokaa ja jälkkäriä oli sen  verran paljon, että sitä riitti pitemmäksikin aikaa meille kahdelle sekä jälkkäriä jaeltiin jo sukulaisillekkin :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nam nam, onpas siellä herkuteltu... Minä täällä koitan olla niinkuin sellaisella hiivantappo dietillä, siis mahdollisimman vähän sokeria ja vehnäjauhoja. Pari viikkoa olen nyt kokeillut ja huomattavasti vähemmän on vatsani käymistilassa ollut.Näköjään sitä pystyy olemaan ilman herkkuja, kun varsinkin huomaa, että siitä on apua vaivoihin. Kahvihetkiin olen leiponut sellaista siemennäkkäriä, netistä löytyy monenlaisia ohjeita siihen. Mutta mutta täytyypä ainaskin viikonloppuna panostaa hiukan enemmän ruokailuun... jos ainakin jälkkäriä tekis. Mies meillä varmaan tykkäis tosi paljon tuosta suklaisesta herkusta, luulen niin. Ja edelleen olen minäkin koittanut maustaa enemmän, mutta aika opettelussa on edelleen:) t. Jaana
Marjut sanoi…
Olen kanssa joskus kokeillu olla vähähiilihydraattisella ja on siitä kyllä apua ollut. Olo on niinkuin pirteämpi kun ei ahda itseensä niin paljon niitä sokereita. Mutta se itsekuri on kai sitten jossain vaiheessa minulla pettänyt ja taas on mukaan tullu kaikki hiilarit. Mutta aina voi yrittää uudelleen ja uudelleen :) Mutta hyvä kun sinä olet pystynyt olemaan ja siitä on apua ollut. :)
Anonyymi sanoi…
No, täytyy tunnustaa, että en ihan ehdoton dietissä ole... tänäänkin söin sellaisen ihanan kaupasta ostetun suklaakuppikakun, jossa oli kermavaahtoa päällä:) ja ei tullut tehtyä jälkiruokaakaan, mutta niinpä yritetään uudestaan, asiassa kuin asiassa:) Kiitos myös meilistä, sinä suloinen:) -J-

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi