Onnellisuudesta kuntoremonttiin

Nyt kun on siis oikein elämäänsä miettinyt oikein opuksien kera niin on pakko tulla siihen tulokseen että nyt on otettava itseään niskasta kiinni ja laitettava itsensä myös ruumiillisesti kuntoon. Mietin vain kuinka sitä aina oman kuntonsa laittaa kaiken muun taakse. Aina on mukamas rahat tai aika vähissä, mutta yleensä ne on tekosyitä. Jos oikeasti joskus katsoisi mihin sitä rahojansa laittaa niin saisi suunnattua ne sinne tarpeelliseen eli hyvinvointiin. Usein ne rahat kuitenkin saattaa humahtaa johonkin ei niin tarpeelliseen tavaraan vaikka kaapit pullisteleekin jo sitä roinaa muutenkin. Nyt sain lopulta tilattua ajan hierojalle, kun niskat ovat niin jumissa. Mutta eihän sitä ihminen ennemmin tajua kuin sitten vasta kun johonkin sattuu ja on aivan pakko. Mutta nyt on hieroja tilattu ja voi onnitella itseään tähän pisteeseen pääsystä :)
No hyvä uutinen hyvinvoinnin rintamalla on myös se, että yhdessä paikallisessa fysioterapia yrityksessä oli avoimet ovet ja ilmoitus lehdessä, että siellä voi teettää ilmaisen pikatestin jossa kartoitetaan pohjallisten tarve kenkiin. Tiedän, että tarvitsisin nekin uudet samoin kuin työkengätkin, mutta näitäkin asioita olen aina onnistunut lykkäämään. Mutta tämän ilmoituksen ansiosta sain avattua fysioterapian oven ja tilattua ajan tarkempiin tutkimuksiin. Pikatesti osoitti että tarvin kipeästi ne pohjalliset koska toinen jalkani on 12 mm toista lyhyempi ja hän maalaili karut tulevaisuuden näkymät jos pohjallisia ei tehtäisi. Huomasin toki jo itsekin testissä kuinka paljon asentoni muuttui kun toisen jalan alle lisättiin läpysköjä nostamaan lyhempää jalkaa. Olen siis oikein tyytyväinen, että tämä asia on jo tällä mallilla. Fysioterapeutti sanoikin, että en ole ainoa joka tälläisiä asioita lykkää ja näiden avoimien ovien tarkoituksena olikin juuri saada tälläiset ihmiset avaamaan se ovi fysioterapeutille niin kynnys on täten helpompi tulla hakemaan helposti apua. Nyt tästä on sitten taas hyvä jatkaa muutenkin kunnon kohotusta hyvillä mielin, kun on kertaheitolla taas laittanut asioita terveytensäkin eteen kuntoon. Joskus se vain vaatii itseltä sellaista ryhdistäytymistä ja tönäisyä jostain suunnasta, että alkaa tapahtua ja asiat rullata oikeaan suuntaan. :) 

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Onnea Marjut kuntoremonttiin ryhtymisen vuoksi, se varmasti kannattaa... Ihan samoissa aatoksissa täälläkin on oltu... tuumasin eilen miehelle, että on se kumma tämä ihminen, että yleensä lähdetään liikkeelle vasta kun ns. pahat päivät tulevat. Sinä olet kyllä tehnyt viisaasti, kun pohjallisen hankit tässä vaiheessa. Minulla se jäänyt hommaamatta, mutta kahden kilon puntit ostin eilen juuri noiden pahasien niskahartia vaivojen takia... että punttijumppaa on tiedossa ja venyttelyä täälläkin. Niin ja voishan se hierontakin tehdä hyvää:) Oikein hyviä itsesi hoito hetkiä sinulle, tulkoon siitäkin terveellinen elämän tapa. Täältäkin saa aina hyvää innostusta ja muistutusta tärkeistä asioista <3 Kuulumisiin terkuin Jaana
Marjut sanoi…
Kiitos. Pohjalliset on ollut ennenkin mutta aina lingannut uusien ostoa, koska ei nekään määräänsä kauempaa kestä. Nyt tuntui, että tuo lehti-ilmoitus oli kuin jotain johdatusta että tajusin alkaa hankkimaan uusia pohjallisia. Joten aina sitä pienen tönäisyn tarvii jostain suunnasta ennenkuin mitää tapahtuu :) Nuo punttien nostelut on varmasti niskahartioille hyvää jumppaa. Hyviä jumppahetkiä sinulle :)
Anonyymi sanoi…
Vielä niistä pohjallisista... että eikös se ole niin, että kun niitä alkaa käyttää, niin ne pitäis aina vaihta joka kenkiin, vai.. -J-
Marjut sanoi…
Joo niinhän se varmasti paras olisi, mutta minä olen käyttänyt vain työkengissä. Siellä eniten olen niinkuin jaloillani :) Mutta olen miettinyt edullisempia pohjallisia muihin kenkiin, esim. olisihan ne lenkkikengissäkin tosi hyödylliset. Sitten kun minulla on sitä pituuseroa jaloissa niin ajattelin, että lyhyemmän jalan kenkään voisi laittaa pohjallisen tai kaksi ja toisen jättää ilman niin eikö se sitten vähän tasaa sitä pituuseroa. Tämä nyt on vähän vielä mietintäasteella, mutta kyllähän sitä kai voisi ainakin kokeilla :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi