Itsekuria kasaamassa

Uusi viikko ja uudet kujeet on taas käynnistynyt hyvällä vauhdilla. Pikkasen oli eilen illalla flunssan poikasta, mutta kunnon yöunilla tilanne jälleen normalisoitui ja tänään pääsi pienen tauon jälkeen vesijuoksuun. On ne kunnon yöunet vain niin ihmeitä tekevä asia!
Viikonloppu vierähti mukavasti vieraillessa, mutta pejantaina kuitenkin vielä kotoiltiin ja kokkailtiin jälleen yhdessä miehen kanssa. Pidimme oikein pitsaperjantain. Se perjantai on sellainen vakio pitsanpaistoperjantai vaikka ei toki joka perjantai pitsaa tehdäkkään mutta aina silloin tällöin. No mutta nyt sitten taas innostuttiin kokeilemaan uusia makuja pitsaankin. Mies oli kuullut hyvän vinkin, että tulee hyvää pitsaa kun siihen laittaa voimakasta Koskelaskijaa. Tottakai meidän oli pakko sitä kokeilla ja voin kertoa, että kannatti. Meinattiin sortua vanhaa tapaan laittaa sinihomejuustoa, mutta onneksi päädyimme rohkeasti kokeilemaan uutta. Rohkea rokan syö voisi sanoa!
Tässä taas tuumin, että on tullut taas vähän repsahdettua tuolle syömislinjalle niin ruoan kuin karkkien sekä herkkujen myötä. Taas pitäisi kerätä itsestänsä itsekurin rippeet kasaan ja läimäyttää sormille, jos meinaa töissä esimerkiksi sortua kahvipöydän herkkuhin mitä siellä näinä viikkoina on ollut houkuttimena. Itsellä ainakin on se, että jos kertaalleen päivän mittaan sortuu niin se lupa heltiää myös myöhemmin samaisena päivänä herkuttelulle helpommin toistekkin. Ensimmäisen kerran kun osaisi sanoa ei niin sillä linjalla olisi hyvä jatkaa loppukin päivä. Mutta nyt tulis ottaa suunta jo tulevaa kesää silmällä pitäen ja ottaa itseä niskasta kiinni liikunnan sekä terveellisen ruoan suhteen. Onneksi tässä nyt ei vielä aivan kaameaa repsahdusta ole sattunut joten pieni tökkäys taas oikeille raiteille ja nokka kohti tulevaa kevättä ja kesää. :) Toivottavasti se aurinkokin tuolta pian säteitänsä esittelee niin saisi sitä virtaa taas ehtyneisiin varastoihin niin olisi mukavempi lenkkeilläkin taas.


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Lauantai-huomenta Marjut... täällä saa taas todeta, että hupsista vain sokeria menee taas entiseen malliin,ku ei vaan pysty vastustaa herkkuja ja leipä kans on vaan niin hyvää, niin hyvää. Olen huomannut, että jos vaikka pari viikkoa voin olla ilman, niin sitten repastaa ja vähän aikaa olen, niin kuin en koskaan olisi ruokaa saanut:) Varmaan vaan parasta yrittää kohtuullistaa syömistä, että tulisi sellaista normaalia tasapainoa ja hyvää oloa.
Täällä on satanut lunta aika lailla yön aikana, tuli tunne, että nytkö se talvi vasta tuli, vaikka ei sitä kyllä enää odottaisi... niin sitä auringon paistetta odotellaan ja kyllähän se on toki kaunista, jos hangille paistaa:) Hyvää levähdyttävää viikonloppua! toivottelee Jaana
Marjut sanoi…
Kiitos ja hyvää sunnuntai-iltaa täältä vesisateen ja myrkytuulien keskeltä :) On se taas ilmoja pidelly totta tosiaan. Olen kyllä niin pyörällä päästäni tämän sään kanssa. Toisaalta olisi toki mukavaa nähdä ne kimaltelevat hanget tänäkin talvena mutta toisaalta sitä taas odottaa kevätaurinkoa ilman hankia jo. Mutta tää vesisade helmikuussa alkaa jo kohta oleen liikaa. No mutta noihin ruoka-asioihin.. se kohtuusyöminen taitaisi olla kyllä paras tapa. Koska onhan se jo niin monesti todettu että jos oikein kieltää itseltää jotain niin kahta kauheammin sitä tekee mieli ja sortumisen vaara vain kasvaa. Joskus olen saanut kilojakin pois ihan normaalilla syönnillä ja liikunnan lisäämisellä. Mistään ei tavallansa kokonaan tarvinnut luopua mutta kohtuus kaikessa piti muistaa. Mutta näillä neuvoilla tästä eteenpäin koitan taas jatkaa tämänkin herkutteluviikonlopun jälkeen kun oli juhlat niin toki sitten piti vähä kakkua yms maistella :) Mutta ensi viikosta yritän alkaa tämän kohtuullisen syömisenkin ja onneksi ei ole juhliakaan ainakaan lähimain että ei tule sorruttua herkkuihin :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi