Mureke

Täällä on taas innostuttu kokkailemaan ja kokeilemaan uusia makuja. Pakko heti postailla mitä makuja tällä kertaa on tullut sekoiteltua yhteen. Eli siis mureketta on tullut tehtyä ja niinkuin olen aiemmin kertonutkin niin enemmän pitäisi noita makuja vain saada ruokiin, kun aina vain maustaa samoilla mausteilla. Oikeastaan innostusta tähän ruoanlaittokokeiluihini lisäsi se uusi tupperwaren emännänlahja jolla saa silputtua porkkanankin niin helposti että sitä tulee lisättyä tätä nykyää oikeastaan mihin ikinä se saattaisi vain sopia. Tänään sitä silppusin sitten murekkeen joukkoon. Tässä ohje tämän päivän murekkeen tekooni, saas nähdä onko maut kohdallaan nyt paremmin kuin ennen :)

MUREKE

  • 1 pss ranskalainen sipulikeittoainespussi
  • n. 1 dl vettä
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 pientä porkkanaa 
  • 1 kananmuna
  • juustoa
  • loraus öljyä
Ensiksi turvotin n. 5 minuuttia sipulikeittoaineksia vedessä jonka jälkeen lisäsin sekaan munan, jauhelihan ja porkkanaraasteen. Sitten voitelin öljyllä pyöreän uunivuoan johon pohjalle painelin puolet mureketaikinasta. Tähän päälle leikkasin juustoviipaleita ja lopuksi painelin juustokerroksen päälle loput mureketaikinasta.
Sitten eikun mureke alatasolle uuniin 200 astetta n. 30 - 40 minuuttia. Itse olen aina uuniruokien kanssa laittanut uunin pois päältä noin 10 minuuttia ennen paistoajan loppumista. Säästöä se on pienikin säästö :)

Murekkeen uuniinlaitoin jälkeen mieleeni juolahti, että olisi voinut kokeilla vielä laittaa hieman hunajaa joukkoon makeaa makua antamaan. Myöhäisen sytytykseni ansiosta tämä kokeilu jää nyt sitten toiseen kertaan. Mutta ihan kiva koittaa nyt ensin tätä ja sitten alkaa taas sooloilemaan lisää muiden makujen kanssa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Sinulla täällä tapahtunut blogin ulkoasun muutos,kivan näköistä... Ja varmaan tekemäsi murekekin maistui. Kiitos uuninsammutusvinkistä:)-J-
Marjut sanoi…
Kiitos, alkasin vähän miettimään uutta ulkonäkö tälle blogille ja nyt tuli sellainen sopiva hetki perhetyä tarkemmin tähän asiaan. Tässä murekkeessa oli kyllä nyt oikein hyvin makua, ainakin sipulin makua. Usein tosiaan tulee tuota jälkilämpöjuttua käytettyä jos on kyse tuollaisista uuni- ja laatikkoruoista. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi