Appelsiinista halloween kynttiläksi

Halloween koristelu ei ole jaksanut minua kiinnostaa moniin vuosiin. Aikoinaan innostuin siitä kovastikin. Läheisten rakkaiden poismenon johdosta olen kunnioittanut vain Pyhäinmiestenpäivää ja käynyt haudalla enkä niin innostunut Halloweenin vietosta.
Nyt kuitenkin minulla on virinnyt jälleen innostus Halloween koristeluun. Ehkä kun se aika korjaa haavoja niin asiat sitä myötä muokkautuu omassakin päässä. Ajattelen nyt, että voinhan muistella edelleen rakkaita poismenneitä ja koristella kuitenkin Halloweeniakin. 
Halloween on minulle sitä, että saan tehdä siihen liittyviä koristeluita ja ehkä jotain naposteltavaakin. Ehkä jopa järjestää jokku pikku kekkerit tai sitten en. En nyt ota sen tarkoitusta mitenkään kovin syvällisesti niinkuin Pyhäinpäivän vieton jossa muistelen edesmenneitä. Ehkä yritän tässä nyt todistella jopa itsellenikin että eihän se ole väärin viettää kumpaakin päivää. 
Halloween katkaisee kuitenkin niin kivasti tätä joskus niin synkkää syksyä. Vielä ei kovin paljon halua jouluakaan hössöttää, mutta jotain tekee mieli hassutella. Joten tänä vuonna olen pari juttua jo tehnyt ja tässä niistä toinen.

Kurpitsani tai siis ainut kurpitsani jäi ehkä liian pieneksi kovertaa (keskimmäinen kuva). Taitaa olla, että se oli jopa koristekurpitsa jota ei olisi edes voinut koverta Halloweenlyhdyksi. Mieleeni kuitenkin juolahti se, että voisikohan appelsiiniin valaa kynttilän. Niinpä tuumasta toimeen. Hyvä asia oli se, että kun kynttilän jämiä sulattelin ne sattuivat olemaan suurimmaksi osaksi punaisia. Punainen sopii tähän parhaiten koska kynttilää polttaessa se hehkuu hienosti appelsiiniin koverrettujen reikien lomista. Koverrukset tehdään sitten vasta, kun kynttilämassa on kovettunut appelsiiniin.

Tätä on niin mukava katsella hämärässä joten olen sitä nyt poltellut tässä vaikka ei se Halloween vielä olekkaan. Pitää kuitenkin muistaa vartioida kynttilää koko ajan sekä polttaa palamattomalla alustalla ettei syty tulipaloa. Varovaisuus ennen kaikkea!

Hyvää sunnuntaita toivottelee
-Marjut-
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi