Oma polku

Huh huh.. tulihan se perjantai lopultakin sieltä. Joskus ajattelee, että menee iäisyys kun odottaa jotain päivää niin kovasti. Siltä on varmaan voinut tuntua tänä viikonloppuna opintonsa päättäviltä jossain vaiheessa urakkaansa. Mutta moni opintonsa nyt päättänyt voi myös huokaista helpotuksesta kun opiskelu-urakka on takana. Taas vietetään paljon valmistujaisjuhlia ja Oikein Paljon Onnea kaikille valmistuville! Olette ansainneet juhlanne ja toivottavasti sää suosii teidän valmistujaispäiväänne. Valitettavasti täälläpäin viikonlopun alku toi myös sateet tullessaan mutta toivoa sopii, että huomenna on pouta.

Valmistuvat on aina uuden edessä ja muutoksia elämässä tapahtuu pakostakin. Jotkut menee työelämään ja toiset jatkaa opintoja. Voi olla muutto paikkakunnalta toiselle tai pojat - ja hei miksei tytötkin - lähtee armeijaan ja palaa sieltä miehinä / naisina :)

Tälläisinä muutoksen hetkinä kuin myös muulloinkin elämässä on tärkeää muistaa oma hyvinvointi. On hyvä kuunnella mitä oma sydän sanoo ja lähteä kulkemaan sitä omaa polkuaan. Tärkeää olisi olla rohkeasti oma itsensä ja tavoitella omia unelmiaan, koska kukaan ei tunne sinua tai sinun sydämesi ääntä paremmin kuin sinä itse.

Joskus olen miettinyt, että aika nuorena ihmislapsen pitää jo valita oma polkunsa. Mielestäni yläasteella saisivat panostaa enemmän eri alojen esittelyyn. Ainakin minun aikanani esittelyyn kuuului jokin testi jolla tietokone sitten listasi mitkä ammatit minulle sopisi. Sitten toki kierrätettiin lähitienoon oppilaitokset. No jos tottapuhutaan näistä ei ollut mitään hyötyä omalla polullani. Nykyään tosin nuoret ovat varmasti netinkin ansiosta paljon valveutuneempiua opiskeluun ja työelämään liittyvistä asioista. Tuntuu, että joskus he tietävät asioista enemmän kuin itse ja ihan varmasti enemmän kun minä heidän iässään.

Toivon kuitenkin, että kaikki löytävät oman polun ja saavuttavat unelmansa.
Terveisin Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke