Pekoniriisikääröt

Innostuin Dubain reissullamme silloin aikoinaan maistamaan kasvissushia joita sai ihan kaupasta valmiissa paketissa ostaa. Sen jälkeen uskaltauduin kiinalaisessa ravintolassa maistamaan ihan aitojakin. Nyt sitten minulla juolahti päähäni kokeilla lihaista sushia. Kaikkea täytyy kokeilla ennenkö tietää onko se mahdollista  :) Varmaan näitä pitäisi kutsua riisipekonikääröiksi koska eivät ole kalaa nähnytkään.
Resepti on seuraavanlainen:

- jasminriisiä
- pekonia

Keitä jasminriisi ohjeiden mukaan. Riisin jäähdyttyä tee siitä n. 2,5 x 2cm kokoisia tankoja johon kierrät pekonin ympäri. Sitten uuniin siksi aikaa, että pekoni ruskistuu tarpeeksi.

Myönnettäköön että olisi pitänyt lisätä jotain mausteita koska tämä kokeilu oli hieman mauton. Mutta pääasia oli että se selvisi, että ne pysyy koossa. Nyt voi alkaa seuraavaksi kokeilla sitä maustamista. Ensimmäisenä mieleeni juolahtaa lisätä erilaisia mausteita riisiin sekä sipulia, paprikaa, tuoreita yrttejä jne. Mahdollisuuksia on niin monia kuin makumieltymyksiäkin.

Näiden kyytipojaksi sopii salaatti ja jos tekee tälläisiä mauttomampia rullia niin voi se salaatti olla sitten maustetumpi.


Herkullista Helluntaita kaikille!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke