Valkosipulikasvisgratiini

Tuntuu tämä blogi kovasti elävän nyt minun kulloisenkin mielenkiinnon kohteen mukaan. Onneksi blogin nimi Elämää maalaismaisemissa antaa siihen mahdollisuuden :) Joten nyt mennään taas maha edellä ja makuaistit valppaina kohti uutta herkkua. 

Minulla on todella vanha leikevihkonen johon olen kerännyt elämäni varrella kaikennäköisiä reseptiä netistä, lehdistä jne. Olen myös kehitellyt päässäni reseptejä joita olen sittemmin kokeillut ja kirjoittanut niitä tähän vihkoseen ylös. Yleensä nämä omat reseptit syntyy siillä tavalla, että kaapista kaavitaan kaikki vähänkin yhteen sopivat tuotteen yhteen ja tehdään niistä. Minua ärsyttää se kun joutuu heittämään ruokaa roskiin. Sen vuoksi yritän soveltaa tekemällä ruokaa niin, että kaikki ruoka tulee kaapista käytettyä. Oli se sitten nokare tuorejuustoa tai jotain muuta pikkuriikkistä. Että tavallaan se nokare jotain tuotetta voi olla se pääasia mistä lähdetään liikkeelle ja lisätään muut sen ympärille. Muistaakseni tämä seuraava resepti lähti juuri tuosta tuorejuuston nokareesta :)

Valkosipulikasvisgratiini

300 g           Amerikan kasvissekoitusta
n. 2 rkl         Mustapekka valkospulituorejuustoa
2                  Valkosipulin kynttä
2 dl              Ruokakermaa
Vuoan voiteluun valkosipulivoita tai tavallista voita.

Voitele vuoka nokareella voita. Kaada vuokaan Amerikan kasvissekoituspussi. Pilko valkosipulit pieniksi ja lisää kasvisten sekaan. Kaada kasvisten päälle kerma ja nokareittain valkosipulituorejuustoa.
Laita uuniin 200 asteeseen n. 20 - 30 minuuttia. Itse otin pois kun juusto alkoi rusehtaa.

Mielestäni tämä gratiini sopii sellaisenaan tai lisukkeena. Pitäisi varmaan joskus testata kesällä grillaamisen yhteydessä lihan kaverina.

Tänne saapui tänään oikein grillaussää, mutta kasvissosekeitolla ollaan menty koko päivä :) Viikonloppuna odotetaan vieraita grillaamaan joten toivotaan että sää suosii silloin myös meitä.

Hyvää viikon jatkoa kaikille ja toivottavasti sielläkin päin paistaa aurinko!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke