Sytykepalat

Hyr Hyr... Pakkanen paukkuu sellaisissa lukemissa, että nyt kaipaa saunan lämpöä ja takkatulen ratinaa. Siihen on vielä meillä matkaa tuvan rakentamisen verran, mutta päätimpä tuossa tehdä sytykepaloja viikonloppuna. 

Mielestäni munakennot ovat niin muuttuneet (ainakin ne mitä itse olen ostanut), että en osaa niihin enää sytykeruusuja tehdä. Tästä sitten lähdin pohtimaan vaihtoehtoa toisenlaisille sytykepaloille ja mieluummin helpommin toteutettavissa oleville.

Mieleeni juolahti seuraavanlainen idea jonka laitan kohta kohdalta kuvina tähän ja kerron mitä milloinkin tein. Tarvikket joita tarvitset näiden sytykepalojen toteuttamiseen:

haudetta varten kattilan ja pienemmän metallisen astian
kynttilänjämiä
kaarnaa
foliota
leivinpaperia
veitsi palojen leikkaamiseen
sellofaaniaEnsin tavallisen tapaan sulatin vesihauteessa kynttilänjämiä.


Toiseksi vuorasin kenkälaatikon ensin foliolla ja sitten vielä leivinpaperia päälle. Folio siksi, että kuuma kynttiläsula ei valu läpi ja leivinpaperista valmis levy lähtee takuuvarmasti irti.
Vuorauksen jälkeen valutin ensimmäisen erän kynttiläsulaa pohjalle. Sulattelin vielä lisää kynttilöitä ja siinä välissä leikkasin koivunkaarnasta paloja jo sulatetun massan päälle joka oli laatikon pohjalla. Tähän päälle kaadoin lisää kynttiläsulaa ja taas pilkoin koivunkaarnapalasia. Näin jatkoin kunnes massalevy oli noin sentin paksuista. Sitten jätin massan jäähtymään iltaan asti kun aamusella sen tein.


Valmis kynttilämassalevy.


Sitten leikkasin ensin levyn neljään osaan ja viipaloin kolmiota
sen jälkeen.


Valmiita sytykepaloja koivunkaarnan päällä.Lopuksi tein sytykepalapusseja sellofaanista kaarnan kera annettavaksi vaikka pikku talvilahjana niille joilla on se takka tai puilla lämpeävä sauna. Näillä paukkupakkasilla tämä tulee varmasti tarpeen :)


Toivon lämpöä teille kaikille pakkasten keskelle
-Marjut-Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke