Matkahaaveita ja muisteloita

Olen tässä taas kovasti miettinyt viime vuoden matkaamme Dubaihin. Siitä tulee nyt pian kuluneeksi vuosi ja pientä hinkua sinne olisi mennä uudestaan. Juuri Lapin matkalta kuitenkin tultuamme ei heti uutta isompaa matkaa jaksa alkaa suunnittelemaan. Mutta mielikuvissa voi Dubaihinkin palata aina uudestaan ja uudestaan sekä tietysti katselemalla valokuvia ja videoita joita taas otin silläkin matkalla hieman liikaakin.

Olemme miettineet toki josko tänä vuonna johonkin lämpimään taas jossain vaiheessa suuntaisimme ja alkuperäinen suunnitelmamme olikin keväällä lähteä johonkin. Mutta keväällä ja / tai kesällä haluaisin myös kokea sellaisia paikkoja täällä koti Suomessa joihin on hieman tehnyt mieli, mutta ei ole vielä ehtinyt ja joissa olen jo ollut ja joihin haluaisin palata takaisin käymään.
Mielestäni kevät ja kesä ovat Suomessa lomailun ns. "kulta-aikaa" kun luonto on parhaimmillaan. Ulkomaille ehtii sitten kolean syksyn tultua tänne pohjolaan. Pidän kyllä syksyisestä Suomen luonnostakin, minusta ruska on kaunis ja kuuman kesän jälkeen on niin ihanan kirpsakan raikkaita säitä. Ja tottahan se Lapin hulluuskin iski viime reissulla joten olisihan se ihana sinnekkin päästä, mutta kaikkia ei voi saada yhtä aikaa.
Ehkä se ulkomaan matka kuitenkin tänä vuonna vie voiton, kun 
Lappi on nyt hiljan koettu. 

Dubaita olen pitänyt yhtenä vaihtoehtona tämän vuoden matkaksi, mutta sitten olemme miettineet voisiko sitä käydä välillä jossain muualla ja palata sinne sitten jolloinkin muulloin. Itselläni ei ole paljoa kokemusta ulkomailla reissaamisesta. Jos ei näitä naapurimaita ota huomioon niin olen käynyt vain Dubaissa ja Prahassa aiemmin. Joten vielä on vaihtoehtoja maapallolla valittavana, ei heti lopu valinnanvara kesken, mutta se vaihtoehtojen valinnan vaikeus saattaa yllättää. Sitten, kun nämä kaksi ulkomaan matkaa ovat sijoittuneet niin upeisiin kohteisiin niin sitten alkaa pohtimaan, että onko sellaista kohdetta olemassa mikä olisi saman veroinen tai parempi... Voi elämä tätä ihmisluonta, se on juuri sama näissä matkoissa kuin joissain muissakin asioissa.. aina vertaa vanhaan asiaan ja pitäisi olla parempaa... Mutta jos tällä kertaa katselisi siltä kanttilta mikä olisi erilaista kuin aiemmat matkat tai mistä matkalla nauttii, itse nautin kylpylöistä. Dubaissa ei oltu missään kylpylässä mutta en sitä kaivannutkaan. Meri ja hotellimme kattoterassin uima-allas oli juuri hyvä lämpimällä ilmalla vilvoitteluun. Myös Prahan matkalla koin, että sitä koettavaa ja näettävää oli niin paljon vajaan viikon matkalla, että ei siinä olisi kerennyt kellumaan hyvä jos juuri ja juuri silloin tällöin iltaisin suihkussa ehti käydä. :)

Virossa ollaan sitten oltu kellumassa useampaan otteeseen,
mutta ainoastaan Tallinnassa ja sielläkin yhdessä ainoassa paikassa. Löysimme hienon hotellin ihan sataman tuntumasta ja kerran siellä oltuamme päätimme, että miksi mennä toiste mihinkään muualle kun tämä on ihan täydellinen. Hotellin nimi on Tallink Spa & Conference. Aikoinaan miehen kanssa suunniteltiin minun ensimmäistä ja hänen toista matkaa Tallinnan ja silloin bongasin tuon hotellin netistä. Kuvat olivat jo niin hienot netissä ja hintakaan niihin kuviin verrattaen ei ollut päätä huimaava. Paikan päälle päästyämme totemesimme, että kuvat eivät olleet valehdelleet. Paikka oli aivan upea. Hotellihuoneet siistit, kylpyläpuoli monipuolinen, upea ja tunnelma kaikkinen puitteineen oli saatu hyvin viihtyisäksi. Hotellihuoneesta oli mukava tepsutella kylpytakissa ja aamutossuissa (jotka kannattaa ottaa kotoa mukaan)kylpylän puolelle kellumaan. Ja mehän kelluttiin, joskus kerta päivässä ei riittänyt. Allasbaarista sai tilata rannekkeella juoman jos jano yllätti kesken uintireissun ja sitten pois lähtiessä kylpylästä vasta sitten maksettiin.
Erilaiset saunat olivat mukavia ja rentouttavia. 
Olemme käyneet myös joka kerta hotellin omassa Nero ravintolassa syömässä illallista sekä tietenkin aamiaisen joka on maksuton hotellin asiakkaille kuten myös kylpylän käyttö. Aamiainen on ollut tosi kattava ja maukas noutopöytä. Se on minun kokemuksissa hotelliaamiaisten kärjessä. Sillä aamiaisella pärjäsi kyllä pitkälle päivään. Myös illallista käydessämme syömässä oli ruoka tosi maukasta ja palvelu hyvää. Paikka oli moderni ja viihtyisä. Suosittelen lämpimästi kyllä tätä hotellia sillä perustein, että se on siiti, viihtyisä, asiakasystävällinen, ruoka hyvää sekä hienosti esillä sekä aivan mahtava kylpylä. Plussaa on myös, että se on sataman lähellä eikä vanhaan kaupunkiinkaan ole pitkä. Hotellilla on myös oma parkkihalli jossa automme on ollut kerran.

Pidän siitä että matkaa saa suunnitella ja esimerkiksi hotelleja sekä matkakohteita tarkastella ennen matkan tilausta tarkoin. Minusta tuntuu, että se on minulle jo osa matkan ihanuuksista, että saa suunnitella itse matkaa kunnolla. Eipä miehellä ole sitä vastaan ollut mitään, pitää varmaan vain siitä kun ei itse tarvitse varailla ja valkata mitään kun emäntä hoitaa ne asiat. Toki pitää aina hyväksyttää asia miehellä, mutta kun sen asian oikein asettelee niin se pitäisi olla läpihuutojuttu :)


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi, kiitos jälleen ajatuksesta, että jos ottaiskin joskus vastaan aivan erilaisen matkan, eikä odottaiskaan samanlaista, nimittäin minä täällä jumittunut elämään elämme ainoan ja todella loistavan Dubain matkan kanssa, juuri noin olen ajatellut, ettei oikein voi lähteä jos ei olekaan yhtä huippua kaikkinensa... Sinä se,sitten osaat laittaa noita ajatuksia paperille,on niin samoja podintoja meillä, että tuntuu uskomattomalle monessa kohtaa,vaikka kyllä tässä alan jo uskomaan, että sielunsiskot on todellisia:) t.Jaana
Marjut sanoi…
Kiitos itsellesi, että jaksat kommentoida. Taas sain hymy huulessa lukea kommenttiasi ja todeta, että ollaanpa samanlaisia, kun taas löytyi yhtäläisyys :)
Jotenkin on nyt tullut sellainen vimma, että pitää saada ajatuksiaan ilmoille, eikä vain pyöritellä niitä päässsän ja sitten voi käydä näin kivasti, että on samoja ajatuksia ja voi todeta, että hyvä kun sain ajatukseni "paperille" :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi