Kasvissosekeitto

No niin pitkästä aikaa ruokajuttuja postailen. Sain aikaiseksi kokeilla kasvissosekeittoa. Taas mentiin melkein sillä tyylillä mitä sieltä jääkaapista löytyy ja tietenkin omien makumieltymysten mukaan. Eli kokeilin tehdä kasvisosekeittoa ja taas yritän jonkinlaista ohjetta tähän siitä laittaa:

1 litra vettä keittämiseen
1 liha- tai kasvisliemikuutio
4 porkkanaa
5 perunaa
2 sipulia
1 prk ruokakermaa
200g sulatejuustoa 
(itse käytin Lidl yrttituorejuustoa)
n. 25 g voita
Sweet Chili Saucea oman maun mukaan

Ensin keitin kasvikset lihaliemikuution kera. Olen huomannut että porkkana tarvitsee pidemmän keittoajan samankokoisena kuin peruna joten porkkanan kannattaa pilkkoa pienemmäksi. Keittelin näitä n. 25 minuuttia että ne oli sitten sopivan pehmeitä survottavaksi vatkaimella (toki keitinaikakin riippuu kuinka pieneksi kasvikset pilkkoo). Keitinveden kaadoin talteen ennen survomista. Muussattuani kasvikset lisäsin joukkoon ruokakerman, voin ja sulatejuuston jonka jälkeen laitoin kasviskeiton vielä hellalle lämpenemään. Tässä vaiheessa voi omien makumieltymysten mukaan lisätä keitinvettä riippuen siitä kuinka lientoista keitosta haluaa ja myös maustamista sweet chili saucen kanssa voi suorittaa tässä vaiheessa. Itselleni riitti n. 4 - 5 ruokalusikallista sitä antamaan kivan tujauksen makua. Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä joten jokainen oman maun mukaan. Toki se maku siitä sitten tujakoituu keiton "vanhetessa" seuraavaan päivään. Mutta voin sanoa että tätä keittoa teen todellakin toisenkin kerran. Tällä viikolla kun oli niitä lämpimiä päiviä niin ei edes tehnyt mieli niin raskaasti syödä joten söin tätä jopa kylmänä niin se oli sellaisenaankin hyvää. Nautinnollisia hetkiä niin ruoan kuin kauniiden säiden merkeissä!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Heissan, kiva kun laitoit ohjeen, niin muistuu asia mieleen ja innostaa kokeilemaan... Miehillekin voisi kelvata, jos heittää sekaan, vaikka vähän savuporo kuutioita, kun tuppaavat olemaan lihan perään:)
Niin, se tosiaan on, että makuja ja mieltymyksiä on monia ja erilaisia.
Laita vaan jatkossakin myös ruoka- juttuja, jos teet uusia kokeiluja... t. Jaana
Marjut sanoi…
Joo tuo oli kyllä hyvä vinkki laittaa noita kuutioita sekaan. Meirän isäntä tykkäs keitosta, mutta toki sekin enemmän on sen lihaisamman perään ☺

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi