Luonnon väriloistoa

Viikonloppureissullamme tienpiennarta pitkin kävellessäni aloin miettimään luonnonkukkia. Introvertin luonteeni ansiosta uppodun mielelläni tuumailemaan kaiken maailman asioita taivaan ja maan väliltä. Tälläkertaa aiheena siis luonnonkukat ja niiden hyödyt sekä yleinen kauneus. Mielestäni aitoa kesäistä maaseutuidylliä parhaimmillaan on kun saa katsella luonnokukkien loistetta tienposkessa. 
Vaikka luonnonkukat lumoavat kauneudellaan ne ovat myös hyödyllisiä. Hyönteiset saavat oman siivunsa tästä kukkaloistosta. Myös me ihmiset haemme luonnosta rohtoja vaivoihin ja piristystä maljakoihin.
Luonnonkukat alkasivat minua tosissani kiinnostamaan viikonlopun jälkeen ja niinpä jälleen googlasin. Sieltähän löytyi mitä mielenkiintoisinta tietoa Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilta. Heti pisti silmään yksi uusi tieto siitä, että luonnonkukilla on oma päivä jota vietettiin tänä vuonna 14.6. ja tämän vuoden teemalajina on tupasvilla. 
Nämä minä muistan lapsuudestani! Ajoimme aina yhdelle järvelle nevojen kautta ja tätä ihastuttavaa tupsukukka kasvoi siellä. Silmät kiiluen ihailin autonikkunasta tätä nättiä kukkaa, luonnon omaa taideteosta.
Tämän vuoden luonnonkukkien päivän suojelijana toimi itse Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tälläistä tietoa ja muuta kivaa mm. tupasvillasta ja luonnonkukkaretkistä löysin tuolta Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta jonne pääset suoraan tästä. Joten jos aihe kiinnostaa enemmän niin eikun piipahtamaan sivuilla. Sieltä löytyy kaikkea muutakin kivaa luontoon liittyen.
Tässä ehtaa luonnon väriterapiaa jota voi katsella uudelleen vaikkapa talven pimeinä hetkinä unelmoiden Suomen kauniista luonnosta. 


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille
toivoo Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Huonemännyn hoito-ohje

Keittiön uusi saareke