Old Rauma

Melkein voisin sanoa, että kaikki kaunis on vanhaa. Kesälomareissullamme Raumalle ja siellä Vanhaan kaupunkiin sai minun sydämeni ainakin lepattamaan silmiä hivelevästä esteettisyydestä. Itse Rauman uusikin keskusta miellytti silmääni jollain tapaa enemmän kuin kotiseutuni kaupunkikeskustat. Siellä se vihreys ja veden läsnäolo keskustassa oli osattu hyödyntää hienosti niin että sitä oli ilo katsella. Tavallaan voisi sanoa että keskusta oli rakennettu vettä ympäröimään hienosti ja taiteelliset yksityiskohdat siellä täällä sai turistin ihastelemaan onnistunutta kaupunkirakentamista. 
Vanhassa kaupungissa taasen ne yksityiskohdat joihin on ennenvanhaa panostettu (ja nykyään osattu säilyttää ja vaalia) lumosi sekä se talojen väriskaala oli ihastuttava. Jotenkin kaikki vain sointuivat yhteen vaikka eivät olleetkaan samanlaisia. Erilaisuus sulautui yhteen mitä ei voi sanoa nykypäivän rakentamisessa.
Uskon tämän paikan olevan myös sisustajien pieni paratiisi. Tässä idyllissä on mukava poiketa yhteen jos toiseenkin houkuttelevaan putiikkiin ostoksille. Itse suoritin lähinnä ikkunasohppailuja koska tällähetkellä ei ole vielä tarvetta sisustella kun oma "rakennusprojekti" seisoo jäissä Suomen byrokratiaviidakon vuoksi. Joten saa nähdä päästäänkö tässä rakentelemaan omalle tontille ikinä.. nyyh ;( Mietinkin tuolla, että jos läpäisemme tuon viidakon ja rakennuslupa heltiää niin tänne ehdottomasti lähden katselemaan sisustustuotteita siinä vaiheessa. Kaunis paikka, ihania putiikkeja ja kauniita sisustustuotteita. I love it! Unelmia olla pitää, ei tätä arkea muuten jaksa :) 
Mielestäni tämä paikka on juuri sellainen jonka jokaisen suomalaisen tulisi nähdä edes kerran elämässään. Itse toivon tosin pääseväni vielä kerran jos toisenkin sinne ;)Lomaterveisin Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Huonemännyn hoito-ohje

Keittiön uusi saareke