Kutsukortit

Kesän jälleen lähestyessä voi varmasti sanoa, että niin lähestyy myös monet juhlat. On valmistujaisjuhlia, rippijuhlia, ylioppilasjuhlia, häitä, kihlajaisia, synttäreitä... Niinpä valokuvaukseen hullantuneena ja yhden korttiprojektin innostamana päätin kertoa tuleville juhlakaluille yhden vinkin kuinka voi yksinkertaisesti tehdä myös omasta valokuvasta muokkaamalla ikimuistoisen kuvakortin.

Monet varmaan tilaavatkin jo kutsukortteja omalla kuvalla valokuvafirmoista. Mutta tässä haluan kertoa oman ideani kuvankäsittelyohjelmalla tehdystä kortista jonka voi tulostaa vaikka kotona paperille tai valokuvapaperille.

Itselläni on käytössä sellaine kuvankäsittelyohjelma kuin PhotoScape. Se on sellainen ilmainen perus kuvankäsittelyohjelma jolla olen toistaiseksi tullut mainiosti toimeen. 

1. Valitse kuva kuvanmuokkausohjelmassa jota alat muokata kutsun pohjaksi. Itse valitsin tälläisen kuvan:



2. Seuraavaksi valitsin Suodin -> Kohokuvio (määrä 3, omasta mausta riippuen) ja kuvasta tuli tälläinen:



3. Tämän jälkeen valitsin Kehyksen Wedding 01 (kuva + kehys 200 %) ja siitä tuli tämän näköinen:



4. Alan suunnitella tekstiä muokatulle kuvapohjalle kuvanmuokkausohjelman Objekti välilehden kautta kirjoittamalla halutun tekstin fontilla Segoe Script ja valitsemalla siihen mieleiseni värin. Lisään siihen vielä sydämen valmiista kuvista ja pienennän sen peittoaluetta niin, että se himmenee.



Tälläinen siitä sitten tuli ja kuvanmuokkausohjelmat antaa kyllä paljon vaihtoehtoja oman maun mukaan tehdyille korteille. Nyt sitten jos todella haluaisin tehdä kutsukortin kokeilisin tulostaa tätä kotitulostimella paperille (tulostuspapereitakin on nykyään olemassa paljon eri värejä) tai valokuvapaperille.  Tai sitten teettäisin suoraa tästä valokuvaversion jonka kiinnittäisin taitekorttipohjalle. Vaihtoehtoja lieneen niin monta kuin korttiaskartelijaakin :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi