Pihahommissa

Onpa ollut kaunis päivä tänään. Innostuin taas puutarhahommiin vaikka meinasin vetäästä lonkkaa tämän päivän hartioiden ollessa niin kipeänä kasvihuoneen pohjan multien lippaamisesta. Aamulla kuitenkin niskat oli antanut jo aika paljon periksi kivustaan ja kaunis ilma houkutteli mm. taimien ruukuttamiseen sekä isännän käskyttämiseen puunkaatoon. Kirsikkapuskamme on kärsinyt siitä, kun sen edessä on ollut mänty ja nyt sain lopulta päätökseen sen asian että se on kaadettava. Jomman kumman niistä puista oli lähdettävä ja valitsin männyn vaikka en niin niistä kirsikoista piittaakaan, mutta makunystyrät voi ajan saatossa muuttaa mieltymystää. Tai voinhan aina löytää jonkun herkullisen reseptin millä saan kirsikatkin maistumaan suussani hyviltä.
Tässä on kurpitsan ja koristekurpitsojen taimia jotka ovat ehtineet jo aika honteloiksi. Saas nähdä kun istutin ne jo tuohon isoon saaviin (josta pohja mennyt rikki, mutta sopivasti nyt vesi pääsee sieltä pois ja sopii istutusastiaksi), että kestääkö ne hallaharso päällään tulevat yöpakkaset... 
Viimevuotisen ulkomuratin (joka vietti siis viime talven sisällä meidän kanssa oikein hyvävointisena) laitoin kahvipannuun porisemaan ja jatkamaan kasvua tänä kesänä. Rautalangasta taittelin, minkäs muun kuin syrämmen jota pitkin se saa myös luikerrella niin paljon kuin sielu sietää.Tuomion sa saanut mänty vielä voimissaan ennen H-hetkeä. Muutenkin tämä nurkkaus on jäänyt hieman heikolle hoidolle ja ihan hyvä kun saatiin asiaksi nyt siivota tätä.
Kyllä muuttui heti avarammaksi tämä nurkkaus ja tilaa on nyt vaikka uudelle kasvatusaltaalle muiden viereen.
Varmasti tästä tykkää myös kasvimaa koska se saa myös tästä ratkaisusta lisää valoa. Mutta tottapuhuakseni haikealtahan se vähän tuntui luopua siitä männystä, mutta joskus on luovuttava jostain että saa uutta tilalle. Olihan tämä loppupeleissä paras ratkaisu ja ei kyllä kaduta pätkääkään. 

Aurinkoista vapun odotusta kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi