Sisustuksessa kevättää

Tuossa ennen sairastumistani flunssaan sisustelin sisälle keväisempiä tunnelmia ihan jo tuleva pääsiäinenkin mielessä. Nopsaa se aika vain menee ja parin viikon päästä on jo pääsiäinen. Ohran ruohokin ehtii meillä kyllä näkemään jo parhaat päivät ennen sitä, koska se iti niin nopeasti. Pari päivää istutuksesta se oli jo huimassa vauhdissa ja viikko siitä niin jo oli koko ruoho täydessä komeudessaan. Mutta ihan hyvinhän sitä ehtii vielä uutta pistämään jos tahtoo. Nämä ruohot taitavat mennä meirän Misun poskeen, jos se ymmärtäisi siitä vähän haukata.
Mielessä on ollut laittaa jo herneeversoja yms. leivänpäällisyrttiä ikkunalaudalle itämään. Taannoin maistoin timjamia ja sitä ainakin yritän kasvattaa tänä kesänä, oli sitten niin hyvän makuinen yrtti!
Kaadetusta syreeninoksasta irtosi muutama oksa myös sisätiloja koristamaan. On mukava seurata lehtien aukeamista aamupalapöydässä. Jotenkin ne nupulla olevat lehdet ovat niin kauniita ja muistuttaa, että kevät on täällä jälleen ja kesä lähestyy tuota pikaa.
Vaihdoin ruokailutilaan myös pirtsakan keltaiset kukkaverhot. Nekin ikivanhat, hävitysuhan alla olleet jo muutamia kertoja ja kerran niitä on uhannut jo värjäys tekstiilivärillä. Mutta kuinka ollakkaan emännän silmä on heltynyt niille ja inhokkiväri keltainen on hiipinyt kevätsisustukseen tänä vuonna. Nyt on täytynyt vain todeta itselleen, että joskus on ihan hyvä jos pitkittää jonkun inhokkijutun antamista eteenpäin koska se oma maku voi taas sitten muuttua jossain vaiheessa elämää. Yleensä sellaiset minun "inhokki tavarat ja tekstiilit" siirtyvät suvussa eteenpäin tai sitten jos kukaan ei huoli niin SPR:n kirppis on seuraava osoite. Toisaalta tuossa suvussa kierrättämisessä on sekin hyvä puoli, että mahdollisesti jonkun inhokin voi kuitenkin jossain vaiheessa löytää vielä omasta huushollistanan, jos jossain vaiheessa muut on kyllästynyt ja itselle kelpaa taas. Mutta yleisestihän se on tätä nykyään niin että toisen inhokki voi olla toisen aarre. Onneksi eletään tälläistä kierrätyksen ja kirppistelyn aikakautta!
Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihanan keväistä, nythän näyttää, että teillä paistaa aurinko aina... hyvä kun et heittänyt "inhokkeja" pois... t. Jaana
Marjut sanoi…
Joo keväistä on... Niin kirkuvan väriset, että sisällä paistaa aina aurinko vaikka ulkona ei paistaisikaan :) Tälläiset verhot toimii muuten hyvänä suojana pesemättömien ikkunoidenkin kanssa :) Keväällä ku pakkaa heti ensimmäisen auringonpaisteen osuessa sisään huomata ne kaamean likaiset akkunatkin. Mutta ei millään viittisi ennen kevätkylvöjä pestä niitä kun saisi varmaan pestä sen jälkeenkin vielä uudelleen ja niin lujaa siitä hommasta en diggaa että kahta kertaa kevääseen niitä pesisin.:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi