KuvaKävely

Intohimoisena valokuvaharrastajana päätin tarttua tilaisuuteen kotikaupunkini järjestäessä KuvaKävely haasteen. Haasteeseen tarttujat tarraavat kameraansa ja kuvailevat ahkerasti keskustan aluetta ja vähän laitamiltakin pyrkien rennolla menolla höystettynä ikuistamaan kotikaupungin niin pieniä kuin isojakin kohteita. Teemat vaihtuvat yhdessä sovittujen aiheiden ja tapahtumien mukaan.

KuvaKävelylle on perustettu omat facebook sivut jotka löytyvät täältä. Siellä voi käydä katsomassa jo tullutta kuvasatoa kaupungistamme sekä olisihan se kiva saada lisää tykkääjiä ja jakoja sivulle :)

Itse olen pitänyt tätä tempausta tosi kiinnostavana valokuvaharrastajan vinkkelistä että kaupungin mainostamisen sekä kehittämisen kannalta. Itse olen oppinut muilta kuvaajilta paljon jo tämän parin kerran jälkeen sekä on mukava kokoontua yhdessä saman harrastuksen pariin. Olen myös havainnut, että itsekin tallustelemalla eri reittejä keskustassa löytyy itsellekkin uusia paikkoja (myös laitamilta näitä paikkoja on löytynyt muiden suosittelemana). Ahaa elämyksiä on tullut, tyyliin näin: "Jaa onko tää tälläinenkin paikka, tännehän voisi kesällä tulla vaikka pelailemaan lentopalloa tai picknikille." Itsellä ainaki arkena tulee tallusteltua samoja polkuja täällä kotinurkilla ja sillä tavalla oma elinympäristö jää aika pieneksi. Nyt huomaan, että mahdollisuuksia olisi monia jos lähtisi kotipihaansa tai -kyläänsä edemmäs niin erilaiset vapaa-ajan harrastukset sekä rentoutumispaikat pääsisivät hieman erilaisempiin sfääreihin jopa omassakin kotipitäjässä.

Tässä hieman kuvasatoa omista KuvaKävely kuvistani.

Nämä kuvat ovat jo muutaman viikon takaiselta KuvaKävelyltä joten luonto on mennyt jo hieman eteenpäin. Tänään on uusi KuvaKävely jossa teemana on kaupungin palvelumessut, jossa on myös meidän KuvaKävelijöiden omavalitsemat kuvasuurennokset messukahvilan seinällä.
Tässä minun kuvavalintani kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Kuva on kirkkomme sivuovesta. Ensin näin siinä kauniin vanhan oven (koska olen heikkona kaikkeen vanhanaikaiseen varsinkin esineisiin ja rakennuksiin). Sitten aloin pohtimaan sen merkitystä syvällisemmeni, että sehän voi olla ovi joka voidaan avata tulevaan tai ovi jolla suljetaan taakseen menneet murheet ja suunnataan onnelliseen tulevaisuuteen. Tuo koivunoksa oli niin sopivasti tuossa ylhäällä vasemmalla että se loi sen viimeisen esteettisen ripauksen siitä että kuvahan tästä oli pakko ottaa. Pidän myös symmetriasta jota isoista kivistä löytyy t'ästä kuvasta. Yleensä en näin tarkoin mieti kohteita, mutta tämä herätti minussa ehkä enemmän tunteita ja siksi valitsin sen vaikka se on yksinkertainen. Toisaalta olisin toivonut, että olisi saanut kuvattua jonkun kauniin maisemakuvan. Mutta toisaalta joskus kai se on niitä omia rajojakin rikottava, uskallettava mennä oman mukavuusasteen ulkopuolelle ja uskaltaa valita erilailla kuin ennen.

Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!
Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kiva harrastus sinulla ja tosiaan sitähän voi tehdä myös porukalla. Hienoja kuvia olit ottanut ja mukavia pohdintoja jälleen, oot kyllä sellainen pohdiskelija viimeisen päälle. Kyllä tosiaan kuvat kertoo paljon, jos niiden äärelle pysähtyy... tuosta ovi kuvasta tuli mieleen, että myös raamattu puhuu paljon ovesta vertauksineen, ovella on suurikin merkitys, siksiköhän se sinua viehättää... siellä sanotaan mm. näin, että etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Mun lemppari sun kuvista oli tuo ranta lentopallo kuva, se tuo mieleen hyviä muistoja lapsuuden ja nuoruuden kesistä lentopallon merkeissä... mutta vielä tuossa kuvassa tosiaan, kesä odotuttaa!!! Hyvää viikonloppua sinulleki. t. Jaana
Marjut sanoi…
Kiitos, pihallakin on nyt niin ihana sää, että kyllä kelepaa viettää viikonloppua :)
Olen kyllä aika pohtija ja joskus saataa mennä vähän ylikin :)Minäkin tykkäsin itse tuosta ranta lentopallokuvasta vaikka ilma nyt ei silloin ollut niin kesäisen kaunis, mutta jotain "hohtoa" siinä harmaassakin säässä on.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi