Jokirannan alkuperäiskasvit

Käyskennellessäni jokirannassa keväällä ennenkuin aloimme siellä puuhastella aluetta parempaan kuosiin tein pieniä löytöjä. Bongasin rannasta rentukkaa ja vähän ylempää kieloja sekä jonkin minulle aivan tuntemattoman kasvin. Tosi ihanaa löytää tälläisiä valmiiksi paikoillaan viihtyviä kasveja. Aina välillä pohdin, että minkähänlaisia aarreaittoja kukkien suhteen ovat vanhojen, vuosi kymmenten ajan tyhillään olleiden autioituneiden talojen pihamaat. Niissä voi vielä asua perinnekukka poikineen.Joenreunusta puskee tällähetkellä kasvillisuutta senkuin ehtii, mutta sitä on näin esimmäisenä vuotena mukava seurata mitä sieltä pilkistää. Kyllä senkin hetki varmasti tulee, että katsomme mitä sille teemme ja kuinka laitamme.

Tällaisia kasveja tälläerää.
Hyvää viikonlopun alkua!

Terveisin Marjut

Kommentit

Meillä ei ollut jokirannassa oikeastaan mitään kasveja siis kukkia, rentukkaa näkyi.
Nämä maat olivat lehmien laidunmaita ja ne kävivät juomassa joessa.
Kun me rakensimme jokirantaan talomme, istutimme puita rantapenkareeseen. Harmi kun näkyvyys hävis, mutta oli pakko. Meillä joessa on virtaamaa ja koskia, ne söivät maata ja rannasta uppos aika pala veteen. Sen jälkeen puiden juuret ovat sitoneet maan.
Joo tuo on kyllä hyvä konsti kasvattaa puita rantaan niin ei valu maat jokeen. Kosken kohdat ovat kanssa kauniita. Lehmien kätevä käydä siellä hörppäämässä vettä ja vähän vilvoitella kesähelteillä 😊

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke