Perinnekasveja jokipuutarhaan

Jokipuutarhan ensimmäiset kasvit ovat nyt istutettu. Vanhanajan perinnekasvit löysivät tiensä ensimmäisenä äidin puutarhasta tänne. Kiitos äiti :)

Valitettavasti minulla on huono nimimuisti ja täten en muista kuin kolmen kasvin nimet jotka istutin. Nämä ovat kielo, angervo ja lumipalloheisi.
Kyllä aina saisi olla mukana paperia ja kynä kun joltain jotain kasvia saa. Olenkin miettinyt laminointikoneen ostoa jolla saisi heti kasvin viereen nimen, niin että se siinä kanssa sitten pysyy joka säällä.

Haaveissa minulla on saada perinnekasvien viereen maitolaituri lisäämään vanhanajan tuntua.
Mieleeni juolahti myös jakaa ja nimetä jokipuutarhan osia erilaisiin teemoihin. Nyt kun sain äidiltäni ensimmäiset perinnekasvit tähän nurkkaukseen niin tähän alkaisi muodostua Äidin puutarha.  

Lumipalloheisi ja angervo eivät näy näissä kuvissa koska laitoin ne nurmikentän reunalle jossa niillä on tilaa kasvaa. Aluksi meinasinkin istuttaa ne kukkien lähelle samaan paikkaan. Onneksi kuitenkin enemmän puutarha-asioista tietävä naapurini valaisi minua sijoittamaan ne niin että ei tila käy kasvun lähdettyä kunnolla käyntiin niille ja muille kasveille ahtaaksi. Usein sitä varmaan voi tehdäkin juuri sellaisia virheitä, että laitetaan pieni taimi väärään paikkaan kun ei tule miettineeksi kuinka isoksi se myöhemmin kasvaa.

Pieneltähän tämä kukkapenkki vielä näyttää isolla alalla mutta pikkuhiljaa on alkanut kyteä ajatus kuinka alalle saadaan lisää elämää kasvien ja rakennusten muodossa.
Aluksi minulla oli ajatus ottaa tähän suunnittelija, mutta jo sen kalleuden vuoksi päätin että suunnittelemme ajan kanssa pihaa itse. Uskon sen muotoutuvan omassakin päässä, omannäköiseksi.

Tästä siis lähdetään liikenteeseen uutta elämää ja puutarhaa luoden. Toivottavasti rahkeet ja osaaminen riittää sen tekoon ja ylläpitoon. Onneksi nykyään on paljon tietoa saatavilla erilaisten tapahtumien, blogien, kirjojen sekä lehtien että myymälöiden muodossa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä mainitsen sukulaiset, ystävät ja tuttavat koska mikäs sen mukavampaa on kuin toimitella yhteisen kiinnostuksen kohteen parissa.

Helteet jatkuu vaikka vähä viilenevää jo onkin mutta kastelut ja kasvattelut jatkuu.
Aurinkoista viikonlopun alkua kaikille
toivottaa Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Huonemännyn hoito-ohje

Keittiön uusi saareke