Lumiukkosoppaa ja lettuja

Joulu meni, mutta jotain jouluista löytyi vielä kaapista. 
Torttuihin laitoin omena-kanelimarmeladia ja olivathan ne vallan herkullisen makuisia. Jotenkin on alkanut jo kyllästyä vanhaan luumumarmeladiin ja tämä ydistelmä toi toivottua piristystä torttuihin.
***
Sitä marmeladia nyt kuitenkin jäi käyttämättä ja ihan hyvänä vielä jääkaapissa säilynyt. Tein lättyjä ja ajatelin laittaa omena-kanelimarmeladin sen väliin. Vielä leikkasin tuoretta omenaakin lätyn väliin lisukkeeksi ja kyllä vei niin kielen mennessään.
***
Lättyjen kanssa sopii hyvin seuraava herkkujuoma jonka sain joululahjaksi. Herkkujuoman kuivat ainekset oli laitettu isompaan kauniisti koristeltuun pilttipurkkiin. Sisältönä oli kaakaota, mariannerakeita ja vaahtokarkkia. Koristeluun purkin ulkopuolelle oli solmittu vielä sellainen piparmintun makuinen karkkikeppi. Mukana oli myös kortti jossa oli ohjeet herkkuainesten käyttöön
ihanasti rimmaavan runon muodossa.

***

"Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
lumiukkosoppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuumaan maitoon kaakao keittele ja
kuivatut lumipallot sekaan heittele. 
Lopuksi vielä kunnolla lumiukon 
kävelykepillä sekoittele.
Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä,
saat näyttää pakkasukolle kieltä."

***

Tätä lumiukkosoppaa ja lettuja sitten syötiin että juotiin... Piti aivan pistää silmät kiinni ja nauttia oikein antaumuksella ja kaikilla aistinystyröillä.
Suosittelen kaikkia kokeilemaan ja herkuttelemaan.
***

Tämä lumiukkosoppa ainekset ja ohje oli kyllä aivan ihastuttava lahja joka todellakin lämmitti ja ilostutti mieltä. Hyvä idea antaa tulevaisuudessa esimerkiksi ystävälle ystävänpäivälahjaksi tai tuliaisiksi hiihtolomalla.

***
Ja ainakin tälläsuunnalla on nyt hyvät lumiukontekohetket käsillä. Joten eikun porukalla tekemään lumiukkoja jonka jälkeen on mukava maistella lumiukkosoppaa.


Herkutteluterveisin

-Marjut-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi