Pihasaunan sähkötön suihku

Isäntä ideoi pihasaunaamme johon ei tule sähköä, 
sähköttömän suihkun.
Toki tällaisiä suihkuja myydään varmaan jo kaupoissakin ja olen nähnyt mainoksissa ainakin aurinkokennoilla toimivia.

Idea tälläiseen syntyi varmasti siitä taannoisesta jupakasta, kun luulimme että lämminvesivaraajamme oli mennyt rikki. Silloin pesimme itsemme pihasaunassa vanhaan tyyliin. Knapolla kauhottiin astiaan kylmää sekä kuumaa vettä niin että pesuvesi oli lopulta sopivan lämmintä ja eikun pesemään.

Toki tämä ajatus suihkusta pihasaunassa tai kesäsuihkusta saunan ulkopuolella on kytenyt mielessämme ennenkin, mutta joskus pitää tapahtua jotain konkreettisesti ennenkuin jokin idea saa tuulta siipiensä alle. Joten ehkä se "lämminvesivaraajan rikkoutuminen" poiki tälläkertaa jotain hyvää.

En tiedä kuinka kauan isäntä oli tätä ideaa päässään pyöritellyt. Mutta viime viikonlopun tienoilla se alkasi siitä tosissaan puhua ja nyt se on kokeilua vaille valmis. Tässä hieman esittelen miltä se näyttää ihan paikoillaan. Onhan se aika iso ja silmiinpistävä, mutta jos se asiansa ajaa niin jätettäköön tällä kertaa sisustusasiat saunan ulkopuolelle :)Saa nähdä kuinka homma toimii käytännössä. Raportoin tästä sitten, kun on ensimmäisessä suihkussa oltu ja siitä toivuttu :)

Rentouttavaa lauantaipäivää kaikille!
-marjut-

Kommentit

sanoi…
Hei, kuinka suihku on toiminut? Rakennusohjeet kiinnostaisivat :)
Marjut sanoi…
Hei! Kiitos kysymästä, suihku on toiminut hyvin. Eli vesiastiana on käytetty saunan vanhaa kiukaan lämminvesiastiaa. Siihen on alareunaan juotettu putkiliitos joka on käynyt tavalliseen suihkupäähän. Kuulemma paras olisi sellainen isompi pyöreä "lautasmallinen" suihkupää niin vesi tulisi luultavammin taisaisemmin. Lisäkysymyksiä otetaan vastaan ja tietenkin muitakin kommenttia sekä parannusehdotuksaia. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tonttupolku metsässä

Huonemännyn hoito-ohje

Keittiön uusi saareke