Uusi Vuosi 2013!

Niin alkoi sitten taas Uusi Vuosi ja toiveena on tietysti taas
uusi ja entistä parempi vuosi... Toiveita on heitelty ilmoille ja
salaa myös omassa mielessä pyöritelty ajatuksia mitä voisin tehdä toisin kuin viime vuonna että jotkin asiat sujuisivat paremmin jne.

Eilinen ilta oli kuitenkin jonkinlainen tilinpäätös menneestä ennen uuden kirjanpidon aloitusta vaikka numeroitahan
nuo vuosiluvut vain ovat. 

Mietin, että onko vuosi mennyt huonosti, kun toivotaan ja joissakin korteissa toivotetaan parempaa uutta vuotta. Koska eihän vuodet aina voi vain parantua, joskus on pakostakin niitä vastoinkäymisiä. Mietin, että voisiko toivoa sellaista, että osaisi ottaa paremmin vastaan kaikki vastoinkäymisetkin niin vuosi sujuisi paremmin. Toivon siis vuodelle 2013 rennompaa otetta asiohin varsinkin niihin pieniin vastoinkäymisiin, joita vain pakostakin tapahtuu. Ei liikaa stressaamista vaan antaa asioiden mennä omalla painollaan. Uskon, että tällä reseptillä saan tästä vuodesta taas hyvä uuden vuoden.

Itseasiassa tämä vastoinkäymisajatus syntyi siitä, että meidään lämminvesivaraaja taisi tulla eilen tiensä päähän, kun olimme menossa suihkuun. No se siitä suihkussa käynnistä. Aluksi otin ihan rennosti asian ja toiveikkaana ajattelin, että eihän se pakosta ole mennyt rikki, että sulake on vain mennyt tms.
Mutta kyllä se vähän siltä nyt näyttää, että rikki se on ja pysyy. Tietenkin tälläisesta vastoinkäymisestä näin uuden vuoden alussa kehkeytyi päässäni ajatus, että "No olisipa se nyt ollutkin että tämä vuosi olisi hyvin alkanut... Kaikki menee rikki juuri, kun on paljon rahanmenoa muutenkin. Hiljan meni rikki astianpesukone ja sähköhellakin piti vaihtaa uudempaan sekä remontti ja tuleva matka vievät rahaa." Sillä hetkellä, kun tapahtuu jokin vastoinkäyminen tyrkkään siihen kaikki mahdolliset
viimeaikaiset tapahtumat sekaan ja sitten tilanne repeää käsiin ja tulee entistä pahempi olo ja ei siitä ilman itkua ainakaan väsyneenä selviä. 

Joten sillä hetkellä, kun vastoinkäyminen tulee niin katse kohti tulevaisuutta eikä menneisiin jäädä roikkumaan. Koska eiköhän niistä olla aina jollain lailla tähänkin päivään asti selvitty ja kaikkia pieniä vastoinkäymisiä ei edes muista, kun niille ei ole antanut sitä arvoa että olisi jäänyt niitä märehtimään kovinkaan pitkiksi aikaa. Ihmismieltä (ainakin minun omaani) on kuitenkin aika helppo huijata. Hieman hokee vain, että kyllä tämä tästä jollain lailla suttaantuu niin mieli tekee työtä käskettyä ja huomenna on jo parempi päivä.


Joten vielä kaikille oikein 
Hyvää Uutta Vuotta 2013!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonemännyn hoito-ohje

Tonttupolku metsässä

Keittiön uusi saareke