Herkkuja herkkusienistä ja juureksista

Päätin tuossa taannoin kokeilla herkkusienten laittoa hieman eri tavalla. Useimmiten olen laittanut niihin sulatejuustoa sisään ja pekonia ymärille. Sitten vain grilliin tai uuniin. Nyt kokeilin laittaa sienten sisään grillijuustoa ja ympäri kiepautin porsaan kylkiviipaleita. Jos totta puhutaan niin ensimmäinen versio oli minun mieleeni enemmän. Mutta aina kannattaa kokeilla uuttakin. Tämä jälkimmäinen voi olla kuitenkin ruokaisampi versio.

Herkkusienet
 pekonilla ja sulatejuustolla                  

                                 
Herkkusienet 
porsaan kylkiviipaleilla ja grillijuustolla


Molemmissa on samanlainen ohje. Eli napsaistaa herkkusienestä jalka pois (kannattaa säästää ja laittaa esim. munakkaaseen tai kastikkeeseen) ja täytetään juustolla. Jonka jälkeen kiepautetaan pekoni tai kylkiviipale sienen päälle. Paistetaan uunissa tai grillissä niin kauan, että liha on paistunut.

Itse tein näiden kanssa vielä vaalean kastikkeen johon lisäsin isännän pyytämää haukea mukaan. Toimi ihan hyvin tämä yhdistelmä.
Kastiketta tuli vähän reippaan puoleisesti joten seuraavana päivänä tarjosin uunijuuresten kanssa sitä vielä ja voin sanoa, että toimi edelleen :)

Uunijuurekset

2 porkkanaa
puolikas lanttu
5 pientä perunaa
3 rkl rypsiöljyä
2 sipulia
suolaa, meiramia, kurkumaa

Ensimmäiseksi kuoritaan juurekset. Jonka jälkeen lanttu viipaloidaan ja porkkanat paloitellaan. Uudet perunat pestään ja leikataan pitkittäin.
Kulhoon laitetaan öljy ja mausteet jossa juurekset sitten pyöritellään. Sen jälkeen ne kumotaan leivinpaperin päälle uunipellille. 
Juureksia paahdetaan 200 asteessa 5 minuuttia jonka jälkeen kuoritut ja lohkotut sipulit lisätään nekin uunipelille. Kypsennystä jatketaan vielä 30 minuuttia. Ja eikun herkuttelemaan :)

(Ohje muunneltuna Kodin Kuvalehdestä 23.2.2012)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi