Kesäkurpitsaveneet

Taas on tullut bongailtua ruokareseptejä. Tällä kertaa löysin Yhteishyvän elokuun 2014 ruokaliittetteestä reseptin jota päätin testata... ja tietenkin omin muunnelmin :) Joten tässä oma versioni kyseisestä reseptistä.

Texmex-kesäkurpitsaveneet

2 kesäkurpitsaa
ripaus suolaa

Täyte

1           sipuli
400 g    jauhelihaa (alkuperäisessä 250 g joka on riittävä näihin veneisiin)
n. 2 rkl  dipmix barbeque maustetta (tai oman maun mukaan ja muitakin mausteita voi aina kokeilla)
n. 3 rkl  sweet chili saucea (tai oman maun mukaan)
n. 1 dl   emmentaljuustoraastetta
grillijuustoa
rypsiöljyä

Ensin kesäkurpisat pestään ja halkaistaan kahtia. Pehmeä sisus kaiverrettaan pois, mutta säästetään. Kesäkurpitsan pinta kuivataan kauttaaltaan talouspaperilla ja suolaa ripotellaan pinnalle. Kaiverrettu sisus hienonnetaan. Sipuli kuoritaa ja hienonnetaan.
Jauheliha ruskistetaan ja sipuli laitetaan sekaan kuullottumaan. Lisätään mausteet, sweet chili sauce ja kesäkurpitsan sisukset. Kääntele hetki. Nosta pannu syrjän jäähtymään. Sekoita joukkoon nyt juustoraaste. Täytä kesäkurpitsaveneet ja kypsennä 225 asteessa uunin keskitaslla n. 15 minuuttia.

Alkuperäisessä reseptissä jauhelihan määrä oli siis 250 g joka oli riittävä. Itse ruskistin 400 g jauhelihaa ja sen vuoksi minulla jäi hieman yli tätä täytettä. Mutta haaskuun se ei mennyt. Täyte oli tosi hyvää myös ruisleivän päälle ja aivan loistavaa se oli munakkaan lisukkeena!
Grillijuusto näytti uunista tultuaan aivan palaneelta, mutta eipä niin ollutkaan. Hyvää oli koko vene juustoineen. Näitä tekee mieli pian uudelleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi