Kuistin remontti

Loman alussa sain sellaisenkin siivousinspiraation että en aikoihin muista sellaista saaneeni. Se ulottui aina sisältä ulos. Siinä rytäkässä lähti osasta yläkerran kaappeja vuosia lojuneet "näitä voin ehkä joskus tarvita" -tavarat yms. Oi kun teki hyväää heittää vanhaa, käyttämätöntä, rikkinäistä sekä täysin turhaa kamaa pois. Jotenkin siinä mielikin selkeni.
Ulos asti urakassani päästessäni päätin laittaa kuistia vähän uuteen uskoon. Hieman siivota ja ehkä maalatakkin. Kuinka ollakkaan huomasin kuistissa niin paljon huonoja puuosia jotka tulisi vaihtaa ja pyysin paikalle miehistä apua. Mitä pidemmälle sitä alettiin purkaa niin sitä huonommalta näytti. Siinä alettiin sitten miettiä eri vaihtoehtoja sen korjaamiselle. Tehdäkö kokonaa uusi vai korjata vanha. Itsellä oli selkeä visio tästä. Vanha pois ja uutta tilalle. En ollut oikein ikinä pitänyt vanhasta kuistista, jotenkin ahdas ja tunkkainen. Totesin vain, että onni onnettomuudessa. Jotenkin voisi sanoa, että helpotuskin se oli.


Oli pakko ottaa kuva, että näkee lopputuloksen jälkeen mistä lähdettiin liikkeelle. Olimme muutenkin suunnitelleet pientä fiksausta kuistille, portaitten uusimista ja maalausta. Mutta mieleen ei ollut tullut mitään sen isompaa, mutta nyt näytti että koko homma meni uusiksi. Tässä vanhassa kuistissa on kolme pylvästä kattoa kannattelemassa joista keskimmäisestä halusin ehdottomasti päästä eroon. Se oli juuri tien tukkona kulkuväylällä. Raput oli jo niin kulahtaneet. Ne toivoin koko mittaisiksi ja olihan järkevää samalla tasannekin uusia samasta materiaalista. Ylhäällä olevat kolmion malliset koristekuviot saivat lähteä. Halusin selkää ja avaraa. Onneksi mies oli heti mukana suunnitelmissani ja titetenkin pääasiassa toteutuksessa. Olen todella kiitollinen käsistään kätevälle miehelleni. :) Kuulin, että tälläisenkin ns. "pienen remonttityön" teettäminen ulkopuolisella voi maksaa maltaita. Onneksi myös puutavaran sai hankittua paikalliselta sahalta suhteellisen edullisesti. Vielä olisi kaiteiden laitto ja se olisi siinä. Tänään loman viimeisenä päivänä saan katsella viittä vaille valmista kuistia ja todeta I Like It ! Nyt vain räpsimään kuvia siitä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi