Kokkailua kesäsäällä

Päivän kuumimpana aikana on mukava hääräillä sisällä, koska joskus meinaa aivan läkähtyä ulos. Hiki virtaa ja tulee aivan tuskainen olo. Niinpä päätin tänään, että nyt kokkailen ja kokeilen mielessäni pyörinyttä raparperichutney reseptiä. Bongasin sen Maku. fi sivustolta. 


Minulla on sellainen paha tapa etten lue reseptiä kunnolla ensin vaan vilkaisen ainekset ja teon yhteydessä sitten luen sen vasta kunnolla. No nytkin tässä kävi vähän toisaalta köpelösti, että ajattelin tarjota tätä jo tänään, mutta maustimis aika onkin kaksi päivää, joten sunnuntaille menee. Ehtiihän sitä maistella sittenkin ja onneksi se ei ollut mikään MUST juttu tälle päivää. Mutta opetti minulle taas, että lueppas resepti ensin kunnolla ennenkö alat hommiin.


Siinä tuota chutneyta tehdessä minulle tietenkin hiipi nälkä ja katsoin, että mitä pientä ja nopsaa tässä äkkiä laittaisin itselleni. Olen sellainen ruoan hyötykäyttäjä, että mitään en raaskisi heittää pois ja jos pakko on niin nekin menee kissoille. No jääkaapista löytyi herkkusienien jalkoja edellispäivän sieniruoasta. Niitä ei kissat syö joten ruskistin niitä öljyssä pannulla ja ohessa paahdoin myös kaksi paahtoleivän siivua. Jäähtyneiden paahtoleipien päälle sipaisin paksun kerroksen pippurituorejuustoa, jonka päälle laitoin ne sienenjalat ja kasvimaalta salaattia päälle. Voi että olin yllättynyt, kun olikin oikeesti tosi hyvää vaikka meinasin, että kuinkahan salaatti sopii tällaisen lämpimän voileivän päälle, mutta nyt kyllä makunystyrät pitivät tästä kovasti.


Jännityksellä kuitenkin odotan miltä raparperichutney maistuu, koska jos totta puhutaan se haju ei ollut ihan paras mahdollinen. Johtunee varmaan siitä inkivääristä ainakin osittain. Mutta joskus maku ja haju eivät kohtaa joten en vielä "maalaa piruja seinille" tästä reseptistä.

Raparperichutneyn ainekset sulassa sovussa kattilassa :)Sienipaahtoleipä salaatilla
                                               Aurinkoista viikonlopun alkua kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi