Remontin keskellä

Tälläistä rintamamiestaloa rempatessa ja pihapiiriä laittaessa uhkuu keväisin ainakin niin suurta intoa kaiken laittamisesta. Puutarhaa kitkee ja kasvattaa uutta. Koko talven on saanut kehitellä uusia ideoita mitä värkkää, kun kesä tulee. 

Mutta kun se kesä saapuu kevään jälkeen kaikki ei menekkään aivan niinkuin on suunnitellut. Jotenkin puutarhan hoitokin kaiken muun kiireen keskellä unohtuu tai ei jaksa hoitaa kunnolla, kun on hiomista, maalaamista... Tulee sellainen huono omatunto, kun jokin toinen asia repsottaa, kun toista tekee. Sisällä kaikki ainakin on kuin hyrskyn myrskyn, kun ulkona tapahtuu. Onhan se kuitenkin omalla tavalla piristävääkin, kun syntyy uutta ja saa ihastella sitä. Mutta unelmoin jo ajasta, kun rintamamiestalomme remontti on ohi ja saa keskittyä pelkästään sen huoltoon.

Kasvimaallekkin innoissani kylvin kaikenlaista sellaistakin mistä nyt en niin välitä tai sitä ei ainakaa tule käytettyä niin paljon mitä sinne on nyt kasvanut. Osa salaatistakin menee jo huonoksi, kun ei ehdi käyttää. Tilliä ja persiljaa on pitkät rivit ainakin minun käyttööni nähden. Taidan kuskata niitä sitten sukulaisille ja ystäville :) Mutta kaikesta oppii tai ainakin pitäisi. Ensivuodeksi on sitten ainakin jo vähän osviittaa mitä istutan enemmän ja mitä vähemmän. Sipulia ja hernettä on sitten taassen mielestäni liian vähän, kun ne eivät osa menestyneetkään niin hyvin kuin piti. Ehkä vaihdan niiden paikkaa hieman kasvimaalla ja laitan nämä mielitiettyni paraatipaikalle.

Nyt eikun takas taas kattomaan mitäs hommia seuraavana olisi vuorossa. Sadepäivänä ei paljon maalailla, mutta ainahan sitä jotain muuta hommaa löytyy...

Hyvää viikonlopun odotusta kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi