Matkalla.. ei merta edemmäksi kalaan...

Olemme suunnitelleet reissua Pietarsaareen tässä jo jonkin aikaa. Siellä on Aspegrenin puutarha ja koska kukat kiinnostavat meitä niin tottakai sinne on päästävä. Meille sattuikin tosi kaunis kesäpäivä joka ei kuitenkaan ollut tuskaisen kuuma. Minäkin vedin päähäni uuden pinkin lätsäni vaikka en ole oikein kenelläkään nähnyt näillä kulmin kesähattuja päässä. Mikä on mielestäni harmi. Siitä on sekä hyötyä että mielestäni olisi mukava ihastella kanssaihmisten hattuja. Ehkä olen vain tällainen päähinefriikki, ollut jo pienestä asti. Pienenä minusta on kuvia erilaiset hatut päässä.


Aspegrenin puutarhaan päästyämme hurmasi meidät kaunis vanha pappilan miljöö upeine puutarhoineen. Lukuiset eri kukkalajikkeet, kauniit rakennukset ja sellainen ihan vanhan ajan tunnelma oli käsinkosketeltavaa. Todellakin käymisen arvoinen paikka. Kahvilassa nautimme hyvästä omenapiirakasta kera vaniljakastikkeen ja siman. Herkut olivat suussa sulavia ja palvelu mitä erinomaisinta. Kahvilassa oli myös pieni putiikkinurkkaus ja ostin sieltä ihanan ruusun tuoksuisen saippua. Olen pyrkinyt siihen, että joka matkalta ei tartu jotain turhaa mukaan. Tällainen hyödyllinen matkamuisto on nykyään tärkeämpi kuin jokin härpäke joka jää notkumaan pöyrälle käyttämättömänä. Ja ainahan minulla tällaisilla matkoilla roikkuu kamerani kaulassa ja sillä saan ikuistettua ne tärkeimmät matkamuistot.


Päätavoitteenamme oli juuri kyseinen puutarha, mutta matkasta muodostuikin oikein Pohjanmaan kierros. Ilma oli kaunis ja meillä riitti voimia kiertää yhdellä puutarhalla Pietarsaaressa. Sieltä suuntasimme Oravaisten satamaan ihastelemaan ja nuuhkimaan meri-ilmaa. Pieni pysähdys paluumatkalla tien sivussa pienen kahvilan vieressä sijaitsevassa käsityökaupassa poiki ainakin yhden hyvän idea jonka toteutan vielä tässä, kun ehdin.Ideoita matkan varrella tuli yhdelle sun toiselle matkalaiselle ja seuraavaksi päädyttiin Mustansaaren kirkkoon. Se teki kyllä vaikutuksen isoilla vaaleilla rakennukillaan ja kauniilla pihapiirillä. Sisältä kirkko oli myös ihanan vaalea ja valoisa. Oikein oiva hääkirkko rakastuneille pareille.


Hetken levättyämme yhden matkalaisemme kotona saimme virtaa vielä lähteä Strömsön rantoja katsomaan. Ihmiset olivat uimassa ja myös veneilijöitä oli muutamia. Sehän oli aivan mahtava sää kumpaankin harrastukseen.


Oli aika jättää heipat yhdelle matkamme jäsenistä ja lähteä kotia kohti. Vielä moottoritiellä heitin ilmoille puoli leikilläni, että olisihan tuossa vielä Stundarsin käsityöläiskylä ja eikuin extempore vilkku oikealle moottoritieltä ja nokka kohti tätä kulttuurikeskusta joka sijaitsee Mustasaaressa. Pajat ja putiikit olivat siltä päivää suljettu , mutta saimme omatoimisesti tututstua ulkomuseo miljööseen.


Selasimme Stundarsin pihassa vielä karttaa ja päätimme, että koukkaamme vielä ennen kotiin paluuta Äminnen lomakeskuksessa. No onneksi oli niin hyvä navigaattori joka löysi hyvän ja lyhyen reitin sinne. Pian ihastelimme jälleen merta ja pohdimme jo tulevia retkiä ja tämän paikan mahdollisuuksia sillä listalla :)


Näin oli koko päivän reissu tehty ja paluu kotimatkalle alkoi hymyssä suin hyvän päivän merkkinä. Mietin itsekseni, että ei kannata lähteä merta eremmäksi kalaan, kun läheltäkin löytyy aivan fantastisia matkailukohteita ja kauniita maisemia. Onneksi Suomella on rantaviivaa, koska on tuo meri niin valloittava. Sitä seuratessa unohtuu arkiset haasteet ja mieli lepää. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi