Uusia perunoita



Taas alkaa olemaan kesän kulinaristisin nautinto käsillä, kun saa hakea omasta maasta uusia perunoita. Jo sekin asia on yksi osa nautintoa, että perunat tosiaan saa alusta asti kaivaa itse ylös omasta maasta, laittaa höysteeksi kattilaan oman maan tilliä sekä höysteeksi vielä ruohosipulia valmiin aterian päälle. Osa tätä viehätystä siis on se, että saa hetkellisesti osittain olla omavarainen. 

Uusien perunoiden kera täytyy myös saada sipulisilliä, valkokastiketta sekä kananmunia. Kananmunia olen alkanut ostaa suoraan tilalta. Ne on tuoreita jonka vuoksi niissä on parempi maku ja koostumus kuin kaupassa olleilla sekä tulee se edullisemmaksikin. 

Joskus nautimme uusista perunoista vain pelkän voin ja ripauksellisen suolaa kanssa, mikä sekään ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Mutta liiaksi ei saa laittaa kumpaakaan, ettei käy liian epäterveelliseksi. Mutta saahan sitä joskus herkutella :)


                        Nautinnollisia hetkiä pottujen parissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiön uusi saareke

Tuoksuköynnös

Lasitettu terassi